24 серпня відбудеться народний референдум з припинення повноважень Президента і парламенту

24 серпня відбудеться народний референдум з припинення повноважень Президента і парламенту
17.08.2011
Знак Оклику24 серпня 2011 р., у 20-річницю Незалежності України в Києві пройдуть спільні заходи об`єднаної опозиції.

У рамках цих заходів відбудеться Всеукраїнський народний референдум по припиненню повноважень Президента і Верховної Ради.

Збір о 10.00 на Софіївській площі. З собою мати паспорт громадянина України.

ВІДЗНАЧЕННЯ ДВАДЦЯТОЇ РІЧНИЦІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ У ФОРМАТІ ВИМОГ ГРОМАДЯНСЬКОГО РУХУ СПІЛЬНОЇ СПРАВИ - НАРОДНОГО РЕФЕРЕНДУМУ


 

 

 

Маніфест Громадянського руху Спільна справа


 

 

 

 

Ми громадяни Української Народної Республіки, тимчасово окупованої антинародним олігархічним режимом на чолі з Януковичем,
Заявляємо:
Після скасування конституційної реформи 2004 року Президент та Верховна Рада набули повноважень, які не були делеговані їм народом України, який є єдиним джерелом влади.
Відмовляючись від негайного проведення виборів та забороняючи проведення референдуму щодо припинення своїх повноважень, режим фактично узурпував владу в країні та протиставляє себе громадянам.
Проводячи бездарну та відверто антидержавну політику олігархічні клани заганяють Україну у прірву, з якої ми ніколи не вийдемо. Ця політика має на меті перетворити громадян України на рабів та жебраків.
Своїм виступом ми довели, що ми сильніші за них. Наша сила в єдності. Коли на вулиці виходять сотні тисяч ? влада відступає.
Проте на поступки вони йдуть виключно тому, що бояться. Бояться народного гніву, якого не уникнути.
Своє справжнє обличчя Янукович показав, демонтувавши Майдан. Коли на вулицях стояли тисячі він пив з протестувальниками чай, коли людей стало менше ? він кинув на них БЕРКУТ.
Це довело, що з цим режимом неможливо домовитись.
Влада оголосила нам війну. Ми приймаємо виклик. І ми переможемо.
Нашою повною і безумовною перемогою буде проведення чесних та незфальшованих виборів Президента та Верховної Ради, на яких український народ дасть оцінку діям В. Януковича та його команди.

 

Для цього ми обіцяємо обєднати всі наші сили і не сходити з цього шляху до Перемоги!

 

 

 




 

 

 

 

Для цього необхідно:

 

1. Законодавчо закріпити механізм реалізації суверенного права громадян на відкликання будь-якого народного обранця – від Президента до сільського голови. Це зробить владу дійсно відповідальною. Зникне можливість безкарного невиконання своїх передвиборчих обіцянок, порушення Конституції та Законів України Не потрібно буде чекати 5 років для того, щоб усунути від влади відвертих пройдисвітів та злодіїв;

2. Створити незалежний від влади спеціальний державний антикорупційний орган, керівники якого б обирались на загальноукраїнському та місцевих виборах, таким чином не залежачи від жодного можновладця. Через створення таких органів пройшли всі країни, які мають позитивний досвід боротьби з корупцією. Підзвітність та підконтрольність виключно народу – єдина запорука того, що представники такого Народного Контролю, зможуть якісно виконувати свої завдання. Лише наявність такого органу може примусити держслужбовців належним чином виконувати свої обов’язки, не зловживати владою, забезпечить справжню незалежність правоохоронців та суддів від Адміністрації Президента тощо;

3. Вести жорсткий контроль за доходами та видатками державних службовців. Запровадити «принцип вини» щодо доведення джерел походжень доходів та майна, що належать державним службовцям. Законодавчо закріпити принцип приватного обвинувачення, коли будь-який громадянин має право звернутись до суду щодо майна або доходів державного службовця, які на його думку є нелегальними. Такий самий принцип діє в США. Там для стимулювання громадянської пильності певний відсоток від конфіскованого майна корупціонера виплачується позивачу;

4. Обмежити джерела фінансування політичних партій та їхніх виборчих кампаній. Фінансувати політичні партії можуть лише громадяни України з своїх легальних доходів. Сума річного внеску однієї особи не може перевищувати 50 тис.грн.

5. Суттєво обмежити рекламу політичних партій, а телевізійну заборонити взагалі(як це є у багатьох західних демократіях). У політиків мають бути рівні умови доступу до виборців. Вибори мають стати конкурсами программ, а не гаманців.

6. Заборонити депутатам змінювати фракції. З метою протидії політичній корупції – запровадити фракційне голосування. В такому разі позиція фрації щодо того чи іншого заонопроекту вирішується більшістю голосів фракції, після чого голова фракції голосує карткою фрації(яка має стільки ж голосів скільки депутатів) «за» або «проти».

7. Ввести кримінальну відповідальність не лище підкуп виборців, а й за продаж власного голосу. Такий виборець має позбавлятись права брати участь у виборах на тривалий термін.

Необхідно десакралізувати представників влади, усвідомивши, що вони лише наші наймані працівники, а не представники окремої вищої касти. Вибори мають перестати бути «Юрьєвим днем», коли кріпаки намагались поганих панів поміняти на хороших.

Ми – самі господарі в своїй державі.


Джерело: Лига предпринимателей Кривого Рога