«АБО ПАН ЗЕЛІНСЬКИЙ «ЩОСЬ ЗНАЄ», АБО СВІДОМО ХОЧЕ ПІТИ НА ПОРУШЕННЯ ЗАКОНУ»

«АБО ПАН ЗЕЛІНСЬКИЙ «ЩОСЬ ЗНАЄ», АБО СВІДОМО ХОЧЕ ПІТИ НА ПОРУШЕННЯ ЗАКОНУ»
21.12.2012
Таким чином відреагувала провладна газета «Я та МІСТО» на закиди депутата обласної ради пана Миколи Зелінського щодо передачі міською владою ділянки під приватну забудову, яка, відповідно до Генерального плану міста Хмільника, визначена, як промислова зона.

В матеріалі, який було розміщено в останньому номері газети йдеться про наступне:

«…Микола Здіславович, напевно, розуміє, що побудова у другій захисній зоні нашого курортополісу будь-якого нового виробництва неможлива, оскільки на сьогодні діє закон «Про визначення території курорту Хмільник землями курорту Державного значення». А це забороняє будівництво будь-якого нового виробництва на цих землях. Або пан Зелінський «щось знає», або свідомо хоче піти на порушення Закону, пролобіювавши «як депутат облради» подібний проект».

Коментар громадської організації «ПРАВО»: Варто зазначити, що питання належності земель, про які йде мова, до другої зони санітарної охорони курорту є досить спірним. Свого часу громадська організація «ПРАВО» проводила моніторинг реалізації Концепції розвитку курорту Хмільник, в рамках якого було надіслано запит, з проханням надати карту-схему зон санітарної охорони курорту Хмільник. Інформацію було надано. Карту було переведено в електронний вигляд і виконано в кольорі. Пропонуємо її вашій увазі:



Червоним кольором позначені перші зони санітарної охорони;

Жовтим кольором позначені другі зони санітарної охорони;

Зеленим кольором позначена третя зона санітарної охорони, яка збігається з межами курорту…

До того ж варто зазначити, що закон про оголошення Хмільника курортом державного значення жодним чином не ввів жодних обмежень для будівництва будь-яких об’єктів. Він визначив лише межі курорту. Які, фактично, були визначенні ще раніше, коли Хмільник не був Державним курортом, а курортом місцевого значення.

Обмеження щодо будівництва встановленні Законом України «Про курорти». І ці обмеження існували з моменту набрання тим законом чинності, тобто з жовтня 2000 року.

В будь-якому випадку варто зазначити, що цінною є лише офіційна інформація, тому нами було вирішено звернутися з запитом на інформації на ім’я міського голови, з проханням прояснити ситуацію про те, чи належить земля, яку роздали під забудову, до другої зони санітарної охорони курорту…