АНАТОЛІЙ МОРОЗ ВИМАГАЄ ВІД ВИКОНКОМУ ОСКАРЖИТИ РІШЕННЯ ПРО СХВАЛЕННЯ ПЕРСПЕКТИВНОГО ПЛАНУ ФОРМУВАННЯ ГРОМАД

АНАТОЛІЙ МОРОЗ ВИМАГАЄ ВІД ВИКОНКОМУ ОСКАРЖИТИ РІШЕННЯ ПРО СХВАЛЕННЯ ПЕРСПЕКТИВНОГО ПЛАНУ ФОРМУВАННЯ ГРОМАД
04.07.2015
label_20150702170201_morozЛідер місцевого осередку Європейської партії України Анатолій Мороз вимагає від виконавчого комітету Хмільницької міської ради оскаржити рішення Вінницької обласної ради про схвалення Перспективного плану формування громад.

Про це повідомляє прес-служба Хмільницької районної організації Європейської партії України.

Таку вимогу пан Анатолій озвучив під час дискусії на тему «Конституційна реформа: виклики для місцевого самоврядування», яка відбулася 30 червня у конференц-залі Хмільницької міської ради.

Анатолій Мороз звернув увагу присутніх на можливі ризики для комплексного економічного розвитку курорту Хмільник, які містить в собі перспективний план формування громад Хмільницького району затверджений Вінницькою обласною радою. «Під час ухвалення такого рішення облрада не взяла до уваги рішення сесії Хмільницької міської ради та проігнорувала норми Методики формування спроможних територіальних громад, затвердженої Кабміном. Дана Методика визначає основні критерії поділу територій. Під час обговорення проекту перспективного плану в Хмільницькому районі тривали суперечки: представники районної влади відстоювали позицію, що має бути 4 громади, а представники міської влади закликали створити 2 громади – Хмільницьку та Уланівську. Це дало б змогу об’єднати навколо Хмільника всі курортні території, які, окрім міста, об’єднують ще 17 населених пунктів району», - наголосив у своєму виступі Анатолій Мороз. – «Тому я пропоную не втрачати час і звертаюся до міської влади з пропозицією невідкладно оскаржити відповідне рішення Вінницької обласної ради в судовому порядку».