«АРХІВ ВІЙНИ» - ШУКАЄМО ТИХ, ХТО МОЖЕ РОЗПОВІСТИ ПРО ЗЛОЧИНИ рОСІЇ

«АРХІВ ВІЙНИ» - ШУКАЄМО ТИХ, ХТО МОЖЕ РОЗПОВІСТИ ПРО ЗЛОЧИНИ рОСІЇ
20.07.2022
Ми пишемо історію цієї війни просто зараз. Створимо хроніку подій, про які має знати весь світ.

Архів війни – об’єднана база відео та аудіоматеріалів, що фіксують російську війну в Україні. З 24 лютого 2022 року мільйони українців та українок стали жертвами та свідками жахливих воєнних злочинів. Маючи найпростіші засоби документації, разом ми можемо зробити їх видимими та покарати винних. А також зберегти унікальні історії про життя під час війни. Для цього ми збираємо, зберігаємо та впорядковуємо хроніку в єдиний архів війни.

Наша команда інтерв'юерів/-ок працює разом з правозахисними організаціями та військовими психологами. В своїй роботі ми дотримуємося всіх рекомендацій задля етичного та сталого процесу інтерв'ю. В залежності від побажань свідків, формат інтерв'ю може бути офлайн або онлайн.

Ми питаємо згоду про оприлюднення отриманих історій в медіа чи наших проєктах без зазначення персональних даних. Якщо такої згоди немає або якщо ми розуміємо, що отримана свідчення дуже чутливі чи оприлюднення може нашкодити безпеці свідків, ці свідчення будуть зберігати під додатковим рівнем захисту і до них матимуть доступ лише правозахисники.

Якщо у вас є бажання поділитися своїм досвідом з нами чи ви знаєте тих, кому б це було корисно – зв'яжіться з координаторами ініціативи в Хмільницькій громаді:

Віталій Дорох

067 425 84 95

Тарас Носальський

096 029 67 81

Проєкт реалізується за ініціативи ГО “Докудейз”. В Хмільницькій громаді діяльність за проєктом координує громадська організація «ПРАВО».