БЕЗОПЛАТНА ПРАВОВА ДОПОМОГА В ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ: ПОСИЛЮЄМО ПРАВОВІ МОЖЛИВОСТІ ГРОМАД

БЕЗОПЛАТНА ПРАВОВА ДОПОМОГА В ХМІЛЬНИЦЬКОМУ РАЙОНІ: ПОСИЛЮЄМО ПРАВОВІ МОЖЛИВОСТІ ГРОМАД
09.02.2017
Починаючи з 2014 року в Хмільницькому районі Вінницької області функціонує мережа правових консультантів, яку було створено громадською організацією «ПРАВО». Але наразі виникла гостра необхідність підтримки її інституційного розвитку, а також підвищення рівня знань та навичок правових консультантів, зокрема щодо можливості співпраці з Бюро правової допомоги, підготовки проектних пропозицій для вирішення актуальних проблем громади, використання в своїй діяльності інструментів громадської участі та участі громадськості в процесах об’єднання громад.



Також наразі відсутня дієва комунікація між громадською організацією «ПРАВО», Бюро правової допомоги, сільськими головами та правовими консультантами, що не сприяє забезпеченню якісною правовою допомогою мешканців сільських громад Хмільницького району, зокрема, малозабезпечених верств населення.



Саме тому, експертами громадської організації «ПРАВО», було розроблено проект «Безоплатна правова допомога в Хмільницькому районі: посилюємо правові можливості громад». 9 лютого, в читальному залі Хмільницької районної бібліотеки для дорослих відбулася його презентація.

Участь в заході взяли представники Хмільницької районної державної адміністрації, Хмільницької районної ради, Хмільницького бюро правової допомоги, правові консультанти, а також представники ЗМІ та активної громадськості.

Під час презентації керівник громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох поінформував присутніх про мету та завдання проекту, зазначивши, що головний акцент під час реалізації проекту буде робитися на налагодження комунікації між громадською організацією «ПРАВО», Бюро правової допомоги, сільськими головами та правовими консультантами.



Також в рамках реалізації проекту буде окреслено проблемні питання забезпечення мешканців сільських громад Хмільницького району якісною правовою допомогою та визначено проблемні питання в діяльності правових консультантів, які працюють в сільських громадах Хмільницького району.

Окремим завданням проекту визначено проведення навчання для сільських голів та правових консультантів.



В рамках проекту також планується розробити районну програму забезпечення сільського населення правовою допомогою та подати її на затвердження районною радою.

Після презентації проекту відбулася досить жвава дискусія, під час якої піднімалися питання діяльності Хмільницького бюро правової допомоги, застосування на практиці закону про доступ до публічної інформації, а також інші, не менш важливі питання.



На завершення всі учасники заходу висловили готовність до подальшої співпраці, результатом якої стане зменшення правової ізоляції мешканців сільських громад Хмільницького району.



Для довідки:

Проект «Безоплатна правова допомога в Хмільницькому районі: посилюємо правові можливості громад» реалізується громадською організацією «ПРАВО» в партнерстві з Хмільницькою районною радою та Хмільницьким Бюро правової допомоги, за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Контактна особа:

Віталій Дорох

067 425 84 95