БУДІВНИЦТВО В ХМІЛЬНИКУ ХРАМУ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ ПІД ЗАГРОЗОЮ

БУДІВНИЦТВО В ХМІЛЬНИКУ ХРАМУ КИЇВСЬКОГО ПАТРІАРХАТУ ПІД ЗАГРОЗОЮ
28.05.2014
kozaky_hrajut_u_futbol_i_vyhrajutРелігійна громада Київського патріархату може не отримати дозволу на виведення земельної ділянки з прибережної захисної смуги річки Південний Буг. Принаймні позиція завідувача сектору з питань регулювання земельних відносин міської ради пані Світлани Рибак, яка викладена в проекті рішення міської ради, говорить про те. Що такі дії не передбачені законодавством України.

Пропонуємо аргументацію пані Світлани:

«Відповідно до ст. 60 Земельного кодексу України, ст. 88 Водного кодексу України, вздовж річок, морів і навколо озер, водосховищ та інших водойм з метою охорони поверхневих водних об’єктів від забруднення і засмічення та збереження їх водності встановлюються прибережні захисні смуги.

Прибережні захисні смуги встановлюються за окремими проектами землеустрою. Проекти землеустрою щодо встановлення меж прибережних захисних смуг (з установленою в них пляжною зоною) розробляються в порядку, передбаченому законом (ст. 88 ВКУ).

Відповідно до ст. 61 Земельного кодексу України, ст. 89 Водного кодексу України, прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності.

Отже, чинним законодавством України виготовляючи проекти землеустрою передбачено встановлення прибережних захисних смуг, однак не передбачено внесення змін до таких проектів та, відповідно, до прибережних захисних смуг».

Таким чином релігійна громада Київського патріархату може втратити шанс побудувати в Хмільнику свій храм.

Нагадуємо, що свого часу міська рада надала дозвіл релігійній громаді Київського патріархату дозвіл на виготовлення документації з землеустрою, з подальшим будівництвом храму в місті Хмільнику.