ЧЕРНІЙ НЕ ВІДПОВІДАЄ ДВОМ КРИТЕРІЯМ РУХУ ЧЕСНО…

ЧЕРНІЙ НЕ ВІДПОВІДАЄ ДВОМ КРИТЕРІЯМ РУХУ ЧЕСНО…
02.10.2012
Про цього кандидата на Громадському форумі майже не згадують (принаймні такого не пригадується). А от рух ЧЕСНО каже, що кандидат не відповідає двом критеріям. Але краще читайте самі:

Черній Василь Васильович. Член Народної Партії. Депутат Верховної Ради VI скликання. Фракція Народної Партії. На виборах 2012 року виисунутий Народною партією.

Прозорість задекларованих доходів та майна та їх відповідність способу життя

9 квітня 2012 року Рух ЧЕСНО письмово звернувся до народного депутата України Чернія В. В. з проханням надати копію його декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік (за винятком відомостей, які є інформацією з обмеженим доступом згідно із Законом України "Про засади запобігання і протидії корупції”). На звернення Руху ЧЕСНО народний депутат України Черній В.В. не відповів у встановлений законом строк. За результатами аналізу наявної в Руху ЧЕСНО інформації щодо відповідності народного депутата України Чернія В.В. Критерію невідповідності задекларованих ним доходів і майна способу його життя згідно з методологією Руху встановлено не було. За методологією оцінювання доброчесності кандидатів у депутати невідповідністю Критерію вважається, зокрема, ненадання депутатом Руху ЧЕСНО копії його декларації про майно, доходи, зобов’язання фінансового характеру за 2011 рік. Таким чином, Черній В.В., на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.

Особисте голосування в парламенті

У період здійснення депутатських повноважень у Верховній Раді України VI скликання народний депутат України Черній Василь Васильович принаймні один раз порушив принцип особистого голосування на засіданнях Верховної Ради України: згідно з даними письмової реєстрації народних депутатів України, він був відсутній на вечірньому пленарному засіданні парламенту 10.01.2012 р., однак його картка для голосування використовувалась під час голосувань на цьому засіданні. Згідно з методологією оцінювання доброчесності кандидатів у народні депутати невідповідністю депутата Критерію вважається навіть одноразове порушення ним принципу особистого голосування. Таким чином, Черній Василь Васильович, на думку Руху ЧЕСНО, не відповідає Критерію.

Висновки щодо відповідності чи невідповідності критеріям є оцінкою Руху ЧЕСНО.

Детальніше про юридичні засади Руху ЧЕСНО дивіться http://chesno.org/legal/