ЧОМУ ХМІЛЬНИК НІЯК НЕ МОЖЕ ПОЗБУТИСЯ ПАМ'ЯТОК РАДЯНСЬКОГО МИНУЛОГО?

ЧОМУ ХМІЛЬНИК НІЯК НЕ МОЖЕ ПОЗБУТИСЯ ПАМ'ЯТОК РАДЯНСЬКОГО МИНУЛОГО?
08.09.2017
Попри те, що «закон про декомунізацію» було прийнято ще в 2015 році, курортний Хмільник ніяк не може позбутися пам’яток радянського минулого.

Підтвердженням цього є здоровенна стела з зображенням будьонівця, яка бовваніє в самому центрі міста, поряд з адміністративними будівлями.

Нещодавно там почалися роботи з встановлення пам’ятного знаку героям Небесної сотні, але будьонівця, скоріш за все, планують залишити на своєму місці.



Громадська організація «ПРАВО» звертається до міської влади та просить переглянути власну політику щодо виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».



Також, зважаючи на те, що це не поодинокі випадки нехтування виконанням закону в місті, зважаючи на те, що «прізрак комунізму» до цих пір бродить Хмільником, громадська організація «ПРАВО» оголошує акцію «Полювання на привидів комунізму».

Кожен, хто має фотоапарат, може сфотографувати якусь пам’ятку радянської епохи, що не встигли змінити чи знищити: пам’ятник, назву вулиці, будь-яких радянських символів тощо. Іншими словами все, що так чи інакше має відношення до радянської доби та не було прибрано на виконання закону. Всі матеріали буде проаналізовано та направлено на розгляд комісії, що діє при міськвиконкомі та мала б опікуватися декомунізацією Хмільника.

Фото можна надсилати на електронну адресу: pravo.ngo@gmail.com

Прохання додавати короткий опис, щоб було зрозуміло, де зроблено фото.