ЧОМУ ХОЧУТЬ ВІДМОВИТИ КИЇВСЬКОМУ ПАТРІАРХАТУ В БУДІВНИЦТВІ ХРАМУ В ХМІЛЬНИКУ?

ЧОМУ ХОЧУТЬ ВІДМОВИТИ КИЇВСЬКОМУ ПАТРІАРХАТУ В БУДІВНИЦТВІ ХРАМУ В ХМІЛЬНИКУ?
10.12.2013
zemlyaНа чергову сесію Хмільницької міської ради мають винести питання про надання дозволу Київському патріархату на виготовлення документації з землеустрою, з подальшим будівництвом храму в місті Хмільнику.

Звести культову споруду планується по вулиці Дзержинського, на суміжній до території ресторану «Червона рута» ділянці, площею 400 кв.м.

Як стало відомо, наразі існує два проекти рішень міської ради щодо цього питання: один – погодити, другий – відмовити, «беручи до уваги довідку начальника Управління містобудування та архітектури міської ради, головного архітектора міста М.М.Загнибороди щодо можливості використання зазначеної земельної ділянки для будівництва культової споруди – храму».

Нам до рук потрапила сама довідка пана Загнибороди, в якій він обґрунтовує неможливість будівництва храму Київського патріархату. В цій довідці, яка, до речі, надана завідуючій сектору з питань регулювання земельних відносин міської ради С.В. Рибак, йдеться про наступне:

«Відповідно до вимог чинного містобудівного законодавства вирішення намірів щодо будівництва будь-якого об’єкту містобудування можливе при наявності такого об’єкту в містобудівній документації. Внаслідок відсутності зазначеного об’єкту – культової споруди на Генплані міста, його вирішення неможливе».

Пропонуємо для ознайомлення саму довідку

Scan1

Тобто відмовити Київському патріархату мають саме на підставі відсутності храму в Генеральному плану міста…

Але виникає питання: а чи є на Генеральному плані міста, чи взагалі в будь якій містобудівній документації, об’єкти, які мають побудувати в рамках програми «Доступне житло»? Що ж відбувається насправді: намагання працювати в правовому полі чи знову подвійні стандарти в роботі?