Чому не працює шкільний автобус в Кривошиїнській громаді?

Чому не працює шкільний автобус в Кривошиїнській громаді?
17.05.2012
До нас звернулися колеги з Вінниці з проханням розібратися з ситуацією, яка склалася в селі Кривошиї Хмільницького району, стосовно роботи шкільного автобуса. Справа в тому, що мешканці села звернулися до колег з Вінниці і розповіли, що в Кривошиїнській сільській громаді шкільний автобус не підвозить учнів до школи аж з 28 квітня. Пропонуємо цитату з повідомлення:

«Діти добираються у школу хто як може. Хто на велосипеді, кого батьки везуть, хто в школу не ходить, бо на рейсовий треба вставати о 5 ранку…».

Ми попросили прокоментувати ситуацію з Кривошиїнським шкільним автобусом начальника відділу освіти Хмільницької РДА Андрія Жука:

«Так, справді, ми маємо проблеми з роботою шкільного автобуса в Кривошиїнській громаді. Але рух автобусу припинився не 28 квітня, а 7 травня. Причина такого збою у відсутності пального для автобусу. Свого часу ми оголосили тендер на закупівлю пального, але постачальники не подали документів і ми були змушені тендер скасувати, ставши таким чином заручниками процедури, яка регламентує проведення тендерних закупівель. Відповідно до процедури, після того, як було оголошено перший тендер, який, як вже згадувалося, не відбувся, має пройти не менше півтора місяця. Ми були змушені позичити 2,5 тони пального, щоб хоч якось вирівняти ситуацію в районі. 21 травня ми підписуємо угоди, і вже 22 травня шкільний автобус працюватиме в звичному режимі.

Причиною того, що пального не вистачило до кінця визначеного терміну може бути своєрідне «нецільове» його використання. Наприклад, на проведення екскурсій для школярів. На жаль, розрахунками на використання пального для шкільних автобусів передбачено використання виключно на забезпечення його роботи з підвезення дітей до школи і з школи додому. А екскурсії – то зовсім інша справа і зовсім інші витрати»

Сподіваємося, що це поодинокий випадок і в подальшому шкільні автобуси в Хмільницькому районі працюватимуть безперебійно…