Чому в нашому краї завмирає Чемпіонат області, або реалії клубного життя

Чому в нашому краї завмирає Чемпіонат області, або реалії клубного життя
15.09.2011
Не встиг «Радон» повернутися до власних вболівальників, як із-за низки об’єктивних на те причин залишає Чемпіонат області по вищій лізі. Саме таке рішення було прийнято Правлінням клубу 13 вересня поточного року.

Основною передумовою такого не простого рішення стала чергова поразка минулої неділі у домашньому матчі проти «Шляховик» Погребище.

Що ж сталось з «Радоном»? Чому команда, яка вдало дебютувала в минулому сезоні «вишки», покидає чемпіонат так і не здобувши жодного очка?

Саме таке питання задає собі кожен, хто бачив хоча б одну із ігор цього сезону. Адже, без перебільшення можна сказати, що на 5 поразок команда не заслужила!!! В кожному матчі «радонівці» працювали із самовіддачею, з бажанням грати та вигравати, але «зле прокляття», яке наразі висить над командою, кожного разу «не давало» завершити матч із позитивним рахунком.

В свою чергу негативну роль також зіграла «фінансова скованість» у використанні потужних легіонерів.

Звичайно, що грати своїми вихованцями – це величезний плюс у розвитку місцевого футболу, але якщо команда ставить собі задачу покращити минулорічний здобуток – 6 місце, то це в наших реаліях, нажаль, не можливо. Адже не секрет, що кожна команда, яка претендує на вершину турніру по максимуму використовує висококваліфікованих футболістів. Більше того всі ці гравці кожного сезону «мігрують» між клубами, стаючи призерами області міняючи кольори та футболки.

Що завадило «Радону» піти шляхом інших клубів?

Банальне – гроші. Жоден із топ-легіонерів, чи хоч більш-менш наближений до них, не буде грати за гроші, які передбачено «на харчування», а тим більше «за дякую». Такі реалії сьогоднішнього футболу!!!

Як показує практика минулого сезону, для підсилення команди «Радону» потрібно було 5 легіонерів. Реалії фінансових можливостей цього сезону дозволили утримувати лише 2-х, і то не із розряду vip-гравців аматорського футболу.

Саме тому, реально оцінюючи існуючу патову ситуацію, аналізуючи негативні явища, що, нажаль, мають місце навколо клубу, керівництво ФК «Радон» прийняло рішення завершити виступ у Чемпіонаті області сезону 2011-2012.

Від себе особисто, в першу чергу, дякую кожному гравцю за самовіддачу та вірність команді, також висловлюю щиру вдячність всім тим, хто не тільки допомагав команді, а й, що інколи є більш важливим, не заважав їй.

Дякую вболівальникам і сподіваюсь на розуміння - не все, нажаль, в наших руках!

Вірю, що всі ми разом переживемо ці тимчасові труднощі, адже футбол починається із середини поля, а продовжується все життя!

В.Гричанюк