ЧИ БУДЕ ІНФОРМАЦІЙНА ПОЛІТИКА МІСЬКОЇ РАДИ БІЛЬШ ПРОЗОРОЮ?

ЧИ БУДЕ ІНФОРМАЦІЙНА ПОЛІТИКА МІСЬКОЇ РАДИ БІЛЬШ ПРОЗОРОЮ?
04.06.2014
_titleВідповідь на це питання ми можемо отримати вже незабаром. Під час останньої сесії Хмільницької міської ради депутат Володимир Шеремета підняв питання прозорості інформаційної політики міської ради.

Як зазначив пан Володимир, наразі міська рада та її виконавчі органи розміщують інформацію про свою діяльність в 2 друкованих виданнях – газетах «Життєві обрії» та «Я та МІСТО». На це з міського бюджету витрачається близько 80 000 гривень. Але залишається незрозумілим, за якими принципами чи критеріями розподіляються ці кошти. Тобто не зрозуміло, чому одні статті друкується в «Життєвих обріях», а інші – в «Я та МІСТО».

На думку Володимира Шеремети тут є висока вірогідність виникнення проявів корупції, коли кошти розподіляються, фактично, в ручному режимі.

На завершення свого виступу пан Володимир зазначив, що потрібно вирішити цю проблему та запропонував 2 шляхи її вирішення: або визначити окремим рішенням видання, яке буде висвітлювати діяльність міської ради та її виконавчих органів, або розробити окреме Положення, яке б прописувало процедуру відбору друкованих ЗМІ для висвітлення офіційної інформації.

Таким чином вдалося б зменшити вірогідність виникнення корупції, а також зменшти витрати з міського бюджету на висвітлення офіційної інформації.