Чи має право Ленін покинути центральну площу міста?

Чи має право Ленін покинути центральну площу міста?
30.12.2011
23 грудня відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Хмільницької міської ради, на якому було розглянуто пропозиції громадської ради при міськвиконкомі. Одне з питань стосувалося перенесення пам’ятника Леніну з центральної площі Хмільника.

Стосовно пам’ятника виконком прийняв рішення з таким формулюванням:

«Доручити заступнику міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Шлейку М.І. в термін до 20.01.2012р. вивчити питання щодо можливості перенесення пам’ятника В.І.Леніну до іншої частини міста відповідно до чинного законодавства»…

На нашу думку, зараз є реальна загроза, що питання справді буде вивчено, але висновок буде приблизно таким: «Хмільницька міська рада та її виконавчий комітет не мають повноважень щодо перенесення пам’ятника Леніну з центральної площі міста»…

Тому є гостра необхідність в отриманні незалежного правового висновку щодо ситуації, що склалася. Саме тому пропонуємо всім небайдужим долучитися до цього процесу та надати своє правове обґрунтування можливості перенесення пам’ятника Леніну.

В свою чергу громадська організація «ПРАВО» підготує свій коментар.

Всі пропозиції будуть розглянуті громадською радою при виконавчому комітеті Хмільницької міської ради. Після аналізу та обговорення пропозиції буде рекомендовано до розгляду виконкому.