Чи може ОСББ приватизувати прибудинкову територію?

Чи може ОСББ приватизувати прибудинкову територію?
16.05.2012
Відповідь на це та інші питання шукають учасники семінару-обміну «Огляд проблем на національному та місцевих рівнях щодо оформлення прибудинкових територій багатоквартирних будинків», який зараз відбувається в місті Вознесенськ.

Участь в семінарі взяли представники ОСББ та громадських організацій з майже всіх регіонів України. Хмільник представляє Голова Ради громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох. Організатори заходу, в якості яких виступила Асоціація економічного розвитку (м. Вознесенськ), ознайомили учасників з результатами реалізації проекту «Проблеми реалізації права на безоплатну приватизацію прибудинкової теритоорії ОСББ та ЖБК», який свого часу було реалізовано в Вознесенську.

Під час заходу було обговорено проблемні питання приватизації прибудинкової території ОСББ, а також обговорено механізм приватизації, який свого часу було запроваджено в Вознесенську.

Є надія, що досвід Вознесенська вдасться запровадити і в Хмільнику. Матеріали та напрацювання коллег з Вознесенська громадська організація «ПРАВО» має намір презентувати під час круглого столу, на якому будуть обговорюватися проблеми та перспективи подальшого розвитку ОСББ в місті Хмільнику.

Свого часу, громадська рада при виконавчому комітеті Хмільницької міської ради, виступила з ініціативою щодо включення проведення круглого столу з питань діяльності та розвитку ОСББ в річний план проведеня консультацій з громадськістю Хмільника. Виконавчий комітет підтримав таку ініціативу. То ж зачекаємо проведення цього заходу, який може стати знаковим для подальшого розвитку ОСББ в нашому місті…