ЧИ ПЕРЕЙМАТИМЕ КОЗЯТИН ДОСВІД ХМІЛЬНИКА або нафіга козі баян?

ЧИ ПЕРЕЙМАТИМЕ КОЗЯТИН ДОСВІД ХМІЛЬНИКА або нафіга козі баян?
05.04.2015
moe-lico_45076204_orig_Нещодавно до Хмільника завітала делегація з Козятина, щоб обмінятися досвідом у галузі житлово-комунального господарства. Переконані, що хмільницькі посадовці не вдарили, як то кажуть, «обличчям в пилюку» і показали всі надбання в сфері ЖКГ міста.

Про що ж говорили при зустрічі? Відповідь на це питання дає Офіційний сайт міста Хмільника. Зрозуміло, що це офіційна інформація і не варто чекати, що на міському ресурсі з’являться всі нюанси цієї зустрічі. Але ніхто ж нам не забороняє трішки пофантазувати і уявити, чим саме хизувалися наші посадовці перед гостями з Козятина. Отже, пропонуємо увімкнути фантазію.

Як зазначає Офіційний сайт перше питання, про яке говорили це

- заходи, які вживаються по роботі з боржниками.

Ну тут справді Хмільник має значні здобутки. Які? Та все дуже просто: коли громадянин приходить до ЖЕКу за довідкою, то йому цю довідку не дають, якщо є хоч трішки боргу. І байдуже, що така довідка потрібна для отримання допомоги на дитину чи якоїсь іншої соціальної виплати – ЖЕК вперто впроваджував таку інновацію. Поки цим не зацікавилася прокуратура. Але чого ж не передати такий унікальний досвід гостям з Козятина?

Далі розглядалося питання про

- ліфтове господарство міста та тарифи на житлово-комунальні послуги.

Не важко здогадатися, що й тут Хмільник має значні здобутки. Чого варті перипетії навколо ремонту ліфтів в місті! Можна пригадати і першу редакцію положення, яке зобов’язувало мешканців платити шалені суми за ремонт, можна пригадати і створення депутатської комісії, яка знайшла грубі порушення законодавства, а також багато інших цікавих речей. І ми переконані, що гості належним чином оцінили б діяльність наших посадовців.

Щодо тарифів на житлово-комунальні послуги, то варто було згадати останнього «коника», якого викинув виконавчий комітет. Це коли рада прийняла рішення дослідити питання щодо можливості розробки положення про обрання послуг мешканцями будинків, а виконавчий комітет, фактично, затвердив абсолютно протилежне рішення. Переконані, що гості з Козятина й таке оцінили б належним чином.

Поговорили також про

- поводження з безпритульними тваринами.

Цю тему дописувачі ГФХ піднімали чи не найбільше. Були випадки нападу бродячих собак на жителів міста, а також нарікання на те, що по місту валяються трупи тварин, а їх тижнями ніхто не прибирає. Не вірите – перейдіть за посиланням. Там навіть фото є.

Були розглянуті й інші теми, такі як вивезення твердих побутових відходів та здійснення державних закупівель в місті Хмільнику. Щодо останнього, то в нас також є чим похвалитися – наприклад тим, що свого часу прокуратура виявила порушення під час проведення державних закупівель і вимагала через суд повернення до бюджету аж 1 000 000 гривень.

Але найбільші здобутки наша міська влада має, звичайно, в сфері ремонту доріг та тротуарів. Бо недарма ж про це говорили під час зустрічі з представниками влади Козятина. От де наші можуть похизуватися! Сподіваємося, що наші чиновники розповіли і про щебінь з вулиці Пирогова, і про ремонт вулиці Шевченка, і про відремонтовану дорогу по Комарова, яка через рік почала «розлазитися», і про клумби на вулиці Дзержинського, і про чисто хмільницьке ноу-хау, коли ями на дорозі закладають червоною цеглою тощо. Ну є чим гордитися – здобутки шалені! Але найкраще тему ремонту доріг розкрив в своєму відео зверненні депутат міської ради Володимир Шеремета. Цікаво, показували гостям це відео чи ні?

Сподіваємося, що гості з Козятина належним чином оцінили здобутки наших чиновників, зробили висновки і не ставитимуть подібних експериментів над мешканцями Козятина.