Чи стане в Хмільнику менше «політичного сміття»?

Чи стане в Хмільнику менше «політичного сміття»?
20.09.2010
Наближаються місцеві вибори, які принесуть із собою всі звичні вже для наших громадян атрибути: прояви маршрутно-припід’їздно-кухонної демократії, примарну надію на краще життя («Ну може хоч ЦІ щось зроблять!!!») та гори політичної макулатури, яка ще довгий час нагадуватиме мешканцям міста, що саме ЦЕЙ кандидат чи ЦЯ партія зробить-покращить-нагодує…

Але пройде передвиборча кампанія, вщухнуть дебати й заспокояться серця, промайнуть вибори, а мешканці міста ще довго споглядатимуть обличчя та обіцянки своїх «благодійників» з облізлого вже від часу паперу, який клаптями висітиме на всьому, до чого його можна було б приліпити, завдячуючи хворобливій фантазії агітаторів.

Напевно саме для того, щоб хоч якось зменшити наслідки передвиборчої паперової атаки, виконавчим комітетом Хмільницької міської ради, було прийнято рішення «Про визначення та відведення місць для розміщення матеріалів передвиборної агітації»… Перша реакція, яка виникла в мене – ну нарешті!!! Тепер агітатори мають ліпити все на спеціально відведених місцях, з яких потім весь цей непотріб буде акуратно зчищений турботливими руками комунальників. Та ознайомившись з переліком цих місць мої сподівання розтанули, як тануть обіцянки кандидатів в владних коридорах після виборів. Дивіться самі:

Місця, які відведено для розміщення матеріалів передвиборної агітації на території міста Хмільника:
    - міська дошка оголошень по вул. Леніна (біля Ощадбанку);


    - дошка оголошень по вул. Леніна (біля магазину “Наталі”);


    - дошка оголошень по вул. Леніна (біля Хмільницької ОДПІ);


    - ПХРСТ “Ринок” по вул. Пушкіна;


    - ринок приватного підприємця Болбата С.М. по вул. Леніна;


    - ринок ПХРСТ по вул. Сиротюка;


    - автобусна станція по вул. Василя Порика;


    - залізничний вокзал по вул. Привокзальна;


    - районний Будинок культури;


    - будинок культури ДП ЗАТ ЛОЗПУ “Укрпрофоздоровниця” клінічний санаторій “Хмільник”;


    - автобусна зупинка “Торговий двір” по вул. Столярчука;


    - автобусна зупинка “Горького” по вул. Столярчука.

На перший погляд все нормально: чітко вказані місця, так що помилитися буде важко. Але це стосується міської дошки оголошень, або дошки оголошень по вулиці Леніна (біля магазину “Наталі”). А як щодо районного Будинку культури, автобусної станції по вулиці Василя Порика, залізничного вокзалу по вулиці Привокзальній, ринку ПХРСТ та ПХРСТ “Ринок”, а також будинку культури ДП ЗАТ ЛОЗПУ (дай Боже здоровля автору цих абревіатур!!!)? Рішення виконкому не конкретизує, де саме має бути наклеєна політична реклама на цих об’єктах. За такого формулювання фантазія агітаторів може розгулятися так, що на фасадах зазначених будівель, на їх вікнах-дверях почнуть з’являтися політичні «фрески», які цілком будуть в межах закону, бо цілком відповідатимуть вимогам вищезгаданого рішення виконкому.

Після таких рішень варто задуматися, а для чого чи, правильніше сказати - керуючись чим (варіант - думаючи яким місцем…) їх приймають? Чи справді переймалися наші очільники проблемою естетичного вигляду міста, керуючись здоровим глуздом? Чи це просто дотримання букви закону для вже традиційної пані «галочки», бо так вимагає п. 10 ст.49 закону про місцеві вибори?