Чи звільниться директор Хмільницької школи №2?

Чи звільниться директор Хмільницької школи №2?
20.05.2012
Під час батьківських зборів учнів четвертих класів, на яких, як стверджував міський голова Василь Грушко, мало б вирішуватися питання про об’єднання четвертих класів та створення одного класу, у якому навчатиметься понад 40 дітей, http://pravongo.org/hmilnyk-vse-zh-taky-mozhe-otrymaty-klas-v-yakomu-navchatymutsya-ponad-40-uchniv/ деякі батьки заявили, що краще знайдуть нового директора, ніж дозволять об’єднати два класи. Що дуже обурило директора школи.

Міський голова проігнорував запрошення батьків, які сподівалися з ним поспілкуватися, але Василь Пилипович делегував повноваження представляти міську владу на батьківських зборах начальнику служби у справах дітей Юрію Тишкевичу.

Під час зборів директор СЗШ №2 намагався пояснити батькам, що в такому об’єднанні класів не варто шукати тільки негатив, а сконцентруватися на позитивних моментах. Також він поінформував батьків, що дирекція школи не може порушити рішення виконавчого комітету міської ради, яким встановлено, що середня наповнюваність міських шкіл має бути не менше 27 учнів.

Збори відбулися досить емоційно, а їх учасникам так і не вдалося до чогось домовитися.
Батьки оглянули також клас, де мали б навчатися їх діти після об’єднання класів. Але на їх думку, приміщення не пристосоване для навчання такої кількості учнів.

Збори закінчилися, але ситуацію врегулювати не вдалося. Батьки сподіваються, що їх все ж таки вдасться відстояти право своїх дітей на якісну освіту. В окремих заявах батьки стверджували, що боротимуться до кінця.

Нагадаємо, в одній з шкіл Хмільника батьки протестують проти обєднання класів, що може призвести до формування класу, в якому навчатиметься понад 40 дітей.