ДЕПУТАТА ОБЛАСНОЇ РАДИ ВІД ХМІЛЬНИЧЧИНИ ХОЧУТЬ ПРИТЯГНУТИ ДО АДМІНІСТРАТИВНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

ДЕПУТАТА ОБЛАСНОЇ РАДИ ВІД ХМІЛЬНИЧЧИНИ ХОЧУТЬ ПРИТЯГНУТИ ДО АДМІНІСТРАТИВНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ
15.11.2016
1430917707_608020200Всеукраїнський рух проти політичної корупції «Під контролем» передав до Генеральної прокуратури матеріали щодо порушення депутатом обласної ради паном Євгеном Звєрковим вимог законодавства щодо врегулювання конфлікту інтересів. Як наслідок, прокуратурою Вінниччини ініційовано складання працівниками місцевої поліції протоколів про корупційні правопорушення.

Про це повідомив в своєму блозі на «Українській правді» керівник відділу з протидії корупції Центру «Ейдос» Гліб Канєвський.

В матеріалі, зокрема, зазначається, що пан Звєрков не повідомив про наявний конфлікт інтересів та проголосував за присвоєння собі почесної відзнаки «За заслуги перед Вінниччиною», яка передбачає отримання 5 000 гривень бюджетних коштів.

Вказані факти свідчать про вчинення дій депутатом в умовах реального конфлікту інтересів, однак остаточне рішення за цими фактами може постановити виключно суд, рішення якого очікується.

Варто зазначити, що ч. 2 ст. 172-7 КУпАП передбачає за вчинення таких дій штраф від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3400 грн. до 6800 грн.).