ДЕПУТАТИ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ВНЕСЛИ ЗМІНИ ДО СТАТУТУ ГРОМАДИ

ДЕПУТАТИ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ВНЕСЛИ ЗМІНИ ДО СТАТУТУ ГРОМАДИ
20.10.2023
Депутати Хмільницької міської ради внесли зміни до Статуту Хмільницької громади щодо кількості підписів на підтримку електронної петиції. Тепер на підтримку електронної петиції потрібно зібрати 50 підписів протягом 3 місяців (раніше було 100).

Справа в тому, що з моменту запровадження можливості в Хмільницькій громаді подавати електронні петиції загалом було подано 14 електронних петицій, але жодна з них не набрала необхідної кількості підписів (максимально було зібрано 70 підписів зі 100 необхідних).

Варто зазначити, що свого часу Хмільницький міський голова затвердив План підвищення ефективності використання інструментів локальної демократії у Хмільницькій міській територіальній громаді, яким передбачено низку заходів спрямованих на підвищення ефективності використання мешканцями громади інструментів локальної демократії. Одним з заходів, якраз, і було зменшення кількості голосів, необхідних для підтримки електронної петиції.

Таку пропозицію було підтримано членами робочої групи, а також учасники обговорення, яке відбулося в конференц-залі міської ради.

Ініціативу та, власне, відповідний проєкт рішення щодо внесення змін до Статуту громади подала депутат міської ради, а також експертка громадської організації «ПРАВО» Олена Черній.

Отже, тепер в Хмільницькій громаді, для підтримки електронної петиції, потрібно зібрати не менше 50 підписів.

Варто зазначити, що Планом підвищення ефективності використання інструментів локальної демократії у Хмільницькій міській територіальній громаді передбачено проведення навчання для членів громади щодо подання та підтримки електронних петицій. Отже, кому цікаво взяти участь в такому навчанні – слідкуйте за анонсами на нашому сайті та офіційному веб-ресурсі міської ради.