ДЕПУТАТИ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ВИМАГАЮТЬ ВІДСТАВКИ УРЯДУ АЗАРОВА

ДЕПУТАТИ ХМІЛЬНИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ ВИМАГАЮТЬ ВІДСТАВКИ УРЯДУ АЗАРОВА
01.12.2013
znakДепутатська група «Громадянська варта», а також депутати, що не входять до складу цієї групи, ініціюють скликання позачергової сесії Хмільницької міської ради. В понеділок, 2 грудня, відповідне звернення планують передати міському голові Василю Грушку.

Пропонуємо вашій увазі текст самого звернення, яке було надано представниками депутатської групи «Громадянська варта»:

Ми, депутати Хмільницької міської ради 6-го скликання, об`єднані в депутатську групу «Громадянська варта», а також інші небайдужі депутати міськради, глибоко стурбовані останніми подіями в країні і шоковані діями правоохоронних органів та їх опричників – спецпідрозділів, які вночі 30 листопада 2013 року, «зачищаючи» в нелюдський спосіб Майдан Незалежності в місті Києві від мирних демонстрантів – прихильників Євроінтеграції України, застосували силу проти мирної акції. Ми обурені такою наругою над людьми, тому вимагаємо на підставі ст. 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та ст. 69 Регламенту Хмільницької міської ради, скликати позачергову сесію міської ради на 3 грудня 2013 року о 14-00 годині в залі засідань міської ради з порядком денним:

1. «Про позицію Хмільницької міської ради щодо дій державної влади по захисту прав громадян на мирні зібрання в підтримку Євроінтеграції».

Причини скликання позачергової сесії вказані вище. Проект рішення по наведеному вище питанню позачергової сесії передбачається наступний:

  1. Засудити дії державної влади в ніч на 30 грудня 2013 року щодо забезпечення безпеки громадян, що зібралися на Майдані Незалежності в захист Євроінтеграції України, як глибоко аморальні і неприйнятні.

  2. Підтримати вимоги Всеукраїнського віче від 01.12.2013 року щодо відставки Уряду України.

  3. Підтримати українську спільноту в її прагненні до Євроінтеграції.

  4. Направити це рішення на адресу Президента України та Верховної Ради України.


Це повідомлення невідкладно розмістити на офіційному сайті Хмільницької міської ради.

P.S. Наразі невідомо, як відреагує на таку вимогу міський голова Хмільника Василь Грушко, який нещодавно написав заяву про вступ до Партії регіонів… Сподіваємося, що позиція міського голови буде виважена та неупереджена, не зважаючи його партійну приналежність…