Депутати!!! Ми вас шукаємо!!! А-у-у-у!!!

Депутати!!! Ми вас шукаємо!!! А-у-у-у!!!
26.04.2010
Ми продовжуємо знайомити читачів сайту з діяльністю депутатів Хмільницької міської ради 5-го скликання.

Коли вже матеріал моніторингу був майже готовий до друку, сталася ще одна подія, яку доцільно висвітлити в цьому розділі. Стосується вона знову ж таки міського виборчого блоку «Блок Ю Тимошенко».

В міськрайонній газеті «Життєві обрії» від 6 червня 2008 року було розміщено статтю «Депутати йдуть в округи». Приведемо цитату з цієї статті.

«Міський виборчий блок політичних партій «Блок Юлії Тимошенко» задля налагодження зв’язку депутатів з виборцями та вирішення питань життєдіяльності мешканців територіальної громади (тут на мою думку хтось перемудрував з формулюванням. Життєдіяльність мешканців і життєдіяльність територіальної громади – це трішки різні поняття, які потрібно розрізняти. Прим. авт.) прийняте рішення про закріплення депутатів міської ради від «БЮТ» за відповідними округами». І далі йдуть прізвища кожного «бютівця» з переліком закріплених за ним вулиць. Пан Зелінський все ж дотримав слова. Але чому тільки БЮТ? В міській раді 35 депутатів. «бютівців» - 17. 35 мінус 17 дорівнює 18. Тобто 18 депутатів міської ради в округи не пішли, як ото запевняє назва статті. До речі «бютівців» в раді 17, а закріплених за округами, згідно публікації, тільки 15… Без округів залишились чомусь 2 депутати від БЮТ. А саме - Дунаєв Віталій Лук’янович та Шевчук Сергій Васильович. Тобто 18 плюс ще 2 – 20. 20 депутатів Хмільницької міської ради залишились осторонь цього процесу. Ми усвідомлюємо, що депутати від БЮТу не мають впливу на ПППУ чи на НСНУ. Але це питання можна було винести на сесію, аби спільно розробити якийсь механізм співпраці (всіх !!!) депутатів з виборцями.

До речі, стаття містить тільки перераховані елементи. Тобто вступну частину, яку ми привели повністю, та перелік прізвищ депутатів з назвами закріплених вулиць. І все. Уважний читач вже напевно зрозумів, що ми маємо на увазі. В публікації зовсім не має ні контактів, ні графіка прийому, а ні самого місця прийому. Тобто БЮТ, пішовши в округи, зовсім не дав громадянам можливості там з ними зустрітися. Можливо помилку буде виправлено. Наприклад в новій публікації буде вказано місце та час прийому, а також якісь координати депутатів, куди виборець може звернутися, можливо на округах будуть розповсюджені листівки… Але поки що такому розподілу, без вищезгаданих елементів «гріш ціна в базарний день»…