ДІАЛОГ В ЦЕНТРІ ГРОМАДСЬКОЇ АКТИВНОСТІ: ШУКАЄМО МОЖЛИВОСТІ…

ДІАЛОГ В ЦЕНТРІ ГРОМАДСЬКОЇ АКТИВНОСТІ: ШУКАЄМО МОЖЛИВОСТІ…
18.05.2023
В Центрі громадської активності, що знаходиться в Будинку культури, відбувся «другий раунд» діалогу, на тему «Як ВПО можуть проявити себе в суспільно-політичному життя громади»? Участь в заході взяли представники місцевих громадських організацій, внутрішньо переміщені особи, представники Хмільницької міської ради, а також Марія Юзькова – регіональна координаторка проєкту «Лабораторії творчого діалогу в громадах» у Вінницькій області.

На початку заходу начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради пані Наталія Мазур нагадала присутнім результати попереднього діалогу, який відбувся 3 травня в гуманітарному хабі «Мурашник».



Після цього керівник громадської організації «ПРАВО» розповів про інструменти локальної демократії, які впроваджено в Хмільницькій громаді, зробивши акцент на тому, що Хмільницька громада є лідером серед інших громад в запровадженні таких інструментів (свого часу Хмільник, за результатами моніторингу якості місцевої демократії, виборов першість у рейтингу демократичності міст-партнерів Проекту ПРОМІС), але мешканці громади не дуже активно використовують ці інструменти.



Після цього присутні об’єдналися в дві групи, де, під керівництвом модераторів пані Наталії Мазур та пані Олени Черній, спробували знайти причини низької активності мешканців громади щодо використання інструментів локальної демократії, а також розробити шляхи вирішення цих проблем.



В подальшому всі напрацювання в групах буде проаналізовано та розроблено заходи, метою яких буде збільшення активності членів громади, в тому числі й ВПО, щодо використання інструментів локальної демократії для представлення свої інтересів в комунікації з органами місцевої влади.



Для довідки - трішки передісторії. 9 березня 2023 року двоє працівниць міської ради: Наталія Мазур, начальник відділу інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю та Катерина Дешева, заступник начальника – начальник відділу адресних соціальних допомог та компенсацій Управління праці та соціального захисту населення Хмільницької міської ради взяли участь у тренінгу з теми: “Практики діалогового підходу в роботі органів місцевого самоврядування”.

Захід відбувся в межах проєкту «Лабораторії творчого діалогу в громадах», що реалізується Спілкою «Громадські ініціативи України» за підтримки «U-LEAD з Європою». Хмільницька громада є учасницею цього проєкту разом із 120 громадами України.