Діяльність міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді визнано неефективною?

Діяльність міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді визнано неефективною?
29.01.2012
Міська влада має намір ліквідувати з 3 травня 2012 року Хмільницький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Таке рішення мають винести на розгляд міської ради в лютому.

Причина ліквідації структури (цитата з проекту рішення):

«…враховуючи виявлену на цей час практичну неефективність такої структури як Хмільницький міський центр соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді , який певним чином дублює роботу відділу у справах сім»ї та молоді і служби у справах дітей міської ради, нагальну необхідність оптимізації загальної чисельності посадовців, які фінансуються з міського бюджету, та направлення зекономлених коштів на розвиток спорту у місті та здорового способу життя, а також задля більш раціонального розподілу функціональних обов”язків між посадовими особами, які працюють в молодіжних структурах міської ради…».

Залишається невідомим, на які структури буде покладено наступні функції, які зараз виконує Центр:

- соціальна підтримка ВІЛ-інфікованих дітей, молоді та членів їх сімей;
- здійснення соціально-профілактичної роботи щодо попередження соціально-небезпечних хвороб у дитячому та молодіжному середовищі, в тому числі серед «груп ризику», подолання їх наслідків, формування навичок здорового способу життя;

- надання соціальних послуг та здійснення соціального патронажу неповнолітніх та молоді, які звільнилися з місць позбавлення волі та засудженні без позбавлення волі.

Також залишається невідомим, яка доля чекає соціальні формування, утворені під патронатом Центру:

- Служба підтримки сімей;

- Служба соціально-профілактичної роботи;

- Школа волонтерів;

- Консультативний пункт у жіночій консультації та пологовому стаціонарі.