До Хмільника завітає регіональний менеджер Американського Корпусу Миру

До Хмільника завітає регіональний менеджер Американського Корпусу Миру
10.03.2010
Цього року, громадська організація «ПРАВО» та виконком Хмільницької міської ради, подали заявку для запрошення в нашу громаду волонтера Американського Корпусу Миру.

Після візиту до Хмільника представника Корпусу Миру Марата Кюрчевського було проведено консультації, обговорено всі проблемні питання та вирішено все ж спробувати отримати згоду на перебування в Хмільнику волонтера з Америки.

Нещодавно заявників повідомили, що заявка пройшла попередній розгляд і до Хмільника, наприкінці березня – початку квітня завітає регіональний менеджер Американського Корпусу Миру. Головна мета візиту – перевірка на практиці спроможності організації заявника прийняти волонтера та забезпечити мінімальні вимоги для його проживання та роботи.

Нагадаємо, що Корпус миру США в Україні було засновано 1992 року шляхом підписання двосторонньої угоди між українським та американським нині екс-президентами – Леонідом Кравчуком та Джорджем Бушем. Відтоді Корпус миру плідно співпрацював з багатьма прогресивними організаціями, і дотепер шукає шляхи до взаєморозуміння та обміну досвідом між двома сторонами.

Корпус миру спеціалізується на допомозі у кількох напрямках – викладання англійської мови як іноземної, розвиток молоді та громад.