До уваги активних членів громади міста Хмільника!!!

До уваги активних членів громади міста Хмільника!!!
17.12.2010
Новообрана влада міста Хмільника на ділі виявляє бажання залучати представників громадськості до вирішення питань місцевого розвитку та реалізації державної політики…

3 листопада 2010 р. Постановою Кабінету Міністрів України № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», було затверджено Порядок проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики, а також Типове положення про громадську раду.

Таким чином представники інститутів громадянського суспільства отримали реальну можливість впливати не реалізацію державної політики. Але ця Постанова носить виключно рекомендаційний характер для органів місцевого самоврядування. Тож поява на офіційному сайті міста Хмільника нижче приведеної інформації, справді є певним прецедентом та демонстрацією бажання місцевої влади вести конструктивний діалог з представниками хмільницької громади (далі – цитата з сайту):
«… Вбачаючи у громадськості міста важливого партнера для утвердження конструктивного діалогу, налагодження ефективної взаємодії та врахування громадської думки під час формування і реалізації державної та місцевої політики, інформуємо про можливість формування ініціативної групи для проведення установчих зборів з обрання громадської ради…»

Це повідомлення стосується передусім представників наступних інституцій:
- Громадських організацій;
- Релігійних організацій;
- Благодійних організацій;
- Професійних спілок та їх об’єднань;
- Творчих спілок;
- Асоціацій;
- Організацій роботодавців;
- Недержавних засобів масової інформації;
- Інших непідприємницьких товариств і установ, які легалізовані відповідно до законодавства України.

Тож закликаємо всіх небайдужих хмільничан долучитися до створення громадської ради!!! Ви маєте унікальний шанс продемонструвати свою небайдужу позицію та не словом, а ділом долучитися до вирішення місцевих проблем…