Друге життя міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

Друге життя міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді
21.05.2012
Міська рада має намір внести зміни до штатного розпису Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, збільшивши його до 12 осіб. Цікаво, що раніше міська влада мала намір з 3 травня взагалі ліквідувати Центр, мотивуючи це його неефективною діяльністю. Таке рішення планували винести на розгляд міської ради в лютому.

http://hmilnyk.osp-ua.info/file/2012/27012012/16.doc

Причина ліквідації структури (цитата з проекту рішення):

«…враховуючи виявлену на цей час практичну неефективність такої структури як Хмільницький міський центр соціальних служб для сім»ї, дітей та молоді , який певним чином дублює роботу відділу у справах сім»ї та молоді і служби у справах дітей міської ради, нагальну необхідність оптимізації загальної чисельності посадовців, які фінансуються з міського бюджету, та направлення зекономлених коштів на розвиток спорту у місті та здорового способу життя, а також задля більш раціонального розподілу функціональних обов”язків між посадовими особами, які працюють в молодіжних структурах міської ради…»

Рішення про ліквідацію Центру так і не було затверджене. Зараз підготовлено проект рішення, яким штат Центру буде збільшено до 12 осіб. Як зазначено в проекті рішення, його прийняття ініціюється на виконання Доручення Президента України «Щодо забезпечення послідовного впровадження державної соціальної політики щодо підвищення стандартів життя», розпорядження КМУ «Про затвердження плану заходів з використання завдань соціальної політики на 2012 рік», а також враховуючи лист Міністерства соціальної політики України «Про покращення надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення».