ЕКСПЕРТИ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «ПРАВО» ПРОАНАЛІЗУВАЛИ СТАТУТ ВОРОНОВИЦЬКОЇ ОТГ

ЕКСПЕРТИ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «ПРАВО» ПРОАНАЛІЗУВАЛИ СТАТУТ ВОРОНОВИЦЬКОЇ ОТГ
03.07.2018
Нещодавно в Вороновицькій сільській об'єднанній територіальній громаді відбулися громадські обговорення експертних висновків, які були підготовлені фахівцями громадської організації «ПРАВО». Вони стосувалися можливості використати на практиці інструменти локальної демократії, а саме: місцеві ініціативи, громадські слухання, електронні петиції та збори за місцем проживання.



На початку заходу учасникам було презентовано висновки експертів та пропозиції, після чого відбулися обговорення, в яких взяли участь посадовці міської ради, а також громадські активісти та депутати.



По завершенні заходу відбувся тренінг, під час якого учасники мали можливість підвищити свої знання та навички щодо нормативного врегулювання інструментів локальної демократії, більш предметно обговорили необхідність внесення змін та доповнень до Статуту громади, ознайомилися з іншими інструментами громадської участі та особливостями їх нормативного врегулювання та застосування.



Варто зазначити, що учасники заходів та експерти громадської організації «ПРАВО» дійшли згоди щодо необхідності внесення змін та доповнень до Статуту Вороновицької ОТГ. Незабаром буде відкориговано, за результатами зустрічі, відповідні проекти рішень та надано до Вороновицької сільської ради на затвердження.



Заходи відбулися в рамках реалізації проекту «Інструменти місцевої демократії в об’єднаних громадах: долаємо перешкоди», який реалізується громадською організацією «ПРАВО», в партнерстві з Центром аналізу місцевої політики, за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».