ЕЛЕКТРОННІ ПЕТИЦІЇ: чи варто зменшувати кількість підписів в Хмільницькій громаді?

ЕЛЕКТРОННІ ПЕТИЦІЇ: чи варто зменшувати кількість підписів в Хмільницькій громаді?
15.09.2023
В конференц-залі міської ради відбулося обговорення питання необхідності внесення змін до Статуту територіальної громади щодо зменшення кількості підписів, які потрібно зібрати на підтримку електронної петиції.

Справа в тому, що з моменту запровадження можливості в Хмільницькій громаді подавати електронні петиції загалом було подано 14 електронних петицій, але жодна з них не набрала необхідної кількості підписів (максимально було зібрано 70 підписів зі 100 необхідних).



Варто зазначити, що Хмільницький міський голова затвердив План підвищення ефективності використання інструментів локальної демократії у Хмільницькій міській територіальній громаді, яким передбачено низку заходів спрямованих на підвищення ефективності використання мешканцями громади інструментів локальної демократії. Одним з заходів, якраз, і є проведення консультацій щодо зменшення кількості голосів, необхідних для підтримки електронної петиції.

Присутні під час заходу погодилися з необхідністю зменшення кількості підписів на підтримку електронної петиції та домовилися про розробку відповідного проєкту рішення Хмільницької міської ради.

Нагадаємо, що, відповідно до Статуту Хмільницької міської територіальної громади, для підтримки електронної петиції потрібно зібрати 100 підписів протягом 3 місяців. З моменту запровадження електронних петицій в Хмільницькій громаді жодна петиція не набрала необхідної кількості підписів.