Фонд ім. Фрідріха Еберта та Молодіжний правозахисний центр запрошують журналістів та блоггерів, режисерів-документалістів і громадських активістів, 22 лютого 2010 року, о 18.00, взяти участь у першому цьогорічному Київському медіа-кіноклубі.

Фонд ім. Фрідріха Еберта та Молодіжний правозахисний центр запрошують журналістів та блоггерів, режисерів-документалістів і громадських активістів, 22 лютого 2010 року, о 18.00, взяти участь у першому цьогорічному Київському медіа-кіноклубі.
16.02.2010
У програмі – київський показ нового документального фільму Ігора Чайки «Геній міста» (прем‘єра фільму студії TIME PRODUCTION® (2009 р.). Стрічку визнали одним з кращих журналістських розслідувань з проблем корупції в нацiональному телерадiоефiрi України. Показ - спеціальна подія Мандрівного фестивалю „Дні документального кіно про права людини” Docydays.ua, що здійснюється за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Документальний фільм київського журналіста і режисера Ігоря Чайки «Геній міста» став призером (2 місце ІІІ Нацiонального конкурсу на кращi журналiстськi розслiдування) у номінації «Краще журналiстське розслiдyвання з проблем корупції в нацiональному телерадiоефiрi України». Фільм розповідає про діяльність львівського мера Андрія Садового та його оточення, яку більшість героїв стрічки відверто називають «корупційною» та такою, що носить ознаки «організованого злочинного угрупування».

25 квітня 2006-го року відбулась інавгурація міського голови Андрія Садового. „Ми з вами прийшли сюди, щоби служити громаді міста: служити лікарям, вчителям, міліціонерам, служити пенсіонерам, служити школярам – всім, хто живе у цьому місті. Ми - слуги” – обіцяв громаді новий мер. Втім, за свідченнями львівських журналістів, частини депутатів міськради, представників громадських організацій це «служіння» виглядає, м‘яко кажучи, досить дивним. Чим же дивує вже львів’ян їх мер? І на які ще дива чекати мешканцям давнього міста Лева?!

Захід розпочнеться з огляду попередніх фільмів Ігора Чайки: "Львівський віц: від атракції до шмельцу" та "Журналістські розсладування в Україні: досвід, факти, безпека". Відбудеться зустріч з автором та дискусія з гостями клубу, серед яких експерти з місцевого самоврядування та знані київські журналісти.

Метою медіа-кіноклубу є популяризація демократичних і соціальних цінностей шляхом показу документальних фільмів та проведення публічних дискусій за участи громадсько-активних журналістів та запрошених експертів на важливі соціальні теми, підвищення журналістського інтересу до проблематичних тем, наближення представників експертного середовища до медійників та привернення уваги громадськості до світового та українського документального кінематографу.

Медіа-кіноклуб збиратиметься у новому приміщенні арт-галереї "Худграф" за адресою: бульвар Т.Шевченка, 33 (вхід до бізнес-центру, 2ий поверх).

Реєстрація: Ольга Веснянка, vesna@prostirzmin.org, 050 3346604. Вхід лише за реєстрацією, кількість місць обмежена.