ФОРМУВАННЯ ТАРИФІВ В ХМІЛЬНИКУ – ПОЗИЦІЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ

ФОРМУВАННЯ ТАРИФІВ В ХМІЛЬНИКУ – ПОЗИЦІЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ
17.02.2013
s69288695Після формування громадської ради при виконавчому комітеті та обрання її керівника, заступника керівника та секретаря, було розглянуто низку питань, які стосуються важливих питань життєдіяльності хмільницької громади. Серед інших – підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в Хмільнику.

Після доповіді члена громадської ради Володимира Плахотнюка, було вирішено рекомендувати виконавчому комітету Хмільницької міської ради наступне:

  1. Розробити і затвердити тариф для КП «Хмільницька ЖЕК» на вивезення 1 куб. метра твердих відходів, так як він є складовою формули для розрахунку плати за вивезення твердих побутових відходів;

  2. Створити робочу групу, яка дослідить питання можливості формування тарифу у відповідності до норми. яка передбачає, що послуга з вивезення побутових відходів може бути визначена згідно з рішенням органу місцевого самоврядування як окрема комунальна послуга;

  3. Зважаючи на те, що процедура підвищення тарифів відбувається з недотриманням передбачених вимог, рекомендувати виконкому Хмільницької міської ради продовжити терміни врахування зауважень і пропозицій з належним інформуванням громадськості щодо можливості внесення зауважень і пропозицій виконавши вимогу п.2.13 Наказу Міністерства Регіонального Розвитку, Будівництва та Житлово-Комунального Господарства України № 390 від 30.07.2012 «Про затвердження Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обґрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад»


Зазначені рекомендації будуть належним чином оформленні на надісланні на розгляд виконавчого комітету Хмільницької міської ради.