«Голосуй свідомо!»… Думки хмільничан…

«Голосуй свідомо!»… Думки хмільничан…
26.10.2009

Актуальною темою для обговорень зараз є майбутні вибори Президента України. Вже сформовані штаби деяких кандидатів, причому вже зараз ЦВК прогнозує, що участь в виборчих перегонах візьмуть не більше 30 претендентів на головну посаду країни. В такій ситуації все важче зробити свідомий вибір навіть досвідченому виборцю, не говорячи вже про молодь, особливо про тих, хто голосуватиме вперше.


Саме тому в Вінниці відбувся тренінг для тренерів «Голосуй свідомо!», організатором якого виступив Подільський центр соціальних технологій. Вашій увазі пропонується роздуми учасників тренінгу від Хмільника, що на їхню думку означає «Голосувати свідомо»…


Що для мене означає «голосувати свідомо»



Щодня перед нами постає вибір: що з’їсти, що одягнути, що переглянути по телевізору. Ми визначаємо це легко. На рівні підсвідомості заглядаємо у холодильник, особливо не напружуючись підбираємо щоденний гардероб та бездумно клацаємо пультом дистанційного керування. Усе це практично не впливає на перебіг сьогодення.
Та є період, коли кожен свідомий громадянин стає творцем майбутнього своєї країни. Приходить час виборчих кампаній. Ми йдемо голосувати за людей, яким довіряємо, на яких покладаємо надії, яким довіряємо творити історію України.
Пам’ятаю, як голосувала вперше. Прийшла на дільницю за 10 хвилин до її відкриття. Проголосувала перша, мені урочисто аплодували. Це було так приємно. Одразу відчула гордість за країну, за себе, за те, що стала причасна до такої події.
Для мене голосувати свідомо означає зробити свідомий вибір. Адже кожен українець, який переймається долею своєї держави не повинен робити цього спонтанно. Його рішення повинно бути виваженим, обґрунтованим, з урахуванням певних вподобань, потреб та бажань.
Український народ розчарований у теперішній владі, не бажає навіть йти на вибори. Деякі воліють провести виборчу неділю перед телевізором. Така собі подоба святкового вихідного дня. Але ж це не вихід.
Я молода, свідома українка, і зовсім не зневірена, так як багато моїх співгромадян. Мені подобається вираз «Майбутнє України за молоддю». І я буду намагатись притримуватись саме такої життєвої позиції.

Валентина Білаш