ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ПРАВО» ПРЕДСТАВИЛА СВОЇ ЗАУВАЖЕННЯ ДО РЕГЛАМЕНТУ МІСЬКОЇ РАДИ

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ПРАВО» ПРЕДСТАВИЛА СВОЇ ЗАУВАЖЕННЯ ДО РЕГЛАМЕНТУ МІСЬКОЇ РАДИ
14.12.2015
100_4664Експерти громадської організації «ПРАВО» представили свої зауваження та рекомендації до тексту проекту Регламенту Хмільницької міської ради 7 скликання.

Захід відбувся сьогодні, в конференц-залі Хмільницької міської ради.

До участі були запрошені міський голова Сергій Редчик, заступники міського голови Юрій Костюк та Любов Гамак, завідувач сектору з питань внутрішньої політики пані Наталя Мазур, завідувач сектору з питань юридичної роботи пані Надія Буликова, керуючого справами виконавчого комітету пан Ігор Павлюк, а також представники кожної політичної сили, що представлені в Хмільницькій міській раді та члени постійної комісії міської ради з питань законності, охорони громадського порядку, соціального захисту населення, регламенту та депутатської діяльності.

100_4668

На превеликий жаль цей захід не зацікавив більшість запрошених депутатів та представників політичних сил проігнорували цей захід: в ньому взяли участь лише представники Європейської партії України, Радикальної партії Олега Ляшка та Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Під час презентації керівник громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох презентував присутнім результати аналізу проекту Регламенту Хмільницької міської ради 7 скликання. Під час обговорення зауважень та пропозицій учасники отримали вичерпні відповіді.

100_4669

В основному зауваження до проекту Регламенту стосувалися неточностей формулювань окремих норм, хоча були відмічені певні невідповідності норм Регламенту законодавству України.

Варто зазначити, що під час заходу була присутня представниця коаліції «Прозорі ради» пані Олена Регеша. Вона поінформувала присутніх про результати аналізу нормативно-правових актів Хмільницької міської ради та її виконавчого комітету на предмет відповідності новому антикорупційному законодавству. В своїй доповіді вона попросила міського голову та присутніх представників політичних сил ознайомитись з пропозиціями та сприяти імплементації чинних норм антикорупційного законодавства в документи міської ради та її виконавчого комітету, зокрема шляхом винесення на голосування та підтримки при голосуванні відповідних рішень.

100_4662100_4661

Зважаючи на те, що запрошені депутати, в переважній більшості, проігнорували цей захід, вважаємо за потрібне розмістити текст регламенту з зауваженнями експертів громадської організації «ПРАВО» для ознайомлення. Також звертаємо увагу, що вже після початку аналізу проекту Регламенту посадовцями міської ради було внесено зміни та доповнення до документу і його остаточний вигляд вже видрізняється від проаналізованого варіанту.

Скачати результати аналізу можна ТУТ: Аналіз Регламенту міської ради