ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ПРАВО» ВКАЗАЛА УРЯДОВЦЯМ НА БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ ГОЛОВИ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ПРАВО» ВКАЗАЛА УРЯДОВЦЯМ НА БЕЗДІЯЛЬНІСТЬ ГОЛОВИ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ
28.08.2014
534035_680455421984543_78509473_nГромадська організація «ПРАВО» (м. Хмільник) 21 серпня 2014 поскаржилась Кабінету Міністрів України та Генеральній прокуратурі на бездіяльність голови Вінницької облдержадміністрації Анатолія Олійника.
Подробицями із Укрінформом поділився голова організації Віталій Дорох.
Активісти організації переконані, що місцева влада ігнорує пропозиції громадської експертизи щодо розробки проекту Концепції Державної цільової програми економічного і соціального розвитку курорту державного значення Хмільник на 2014-2018 роки.
"Свого часу громадська організація «ПРАВО» провела громадську експертизу діяльності Вінницької ОДА, за результатами якої було затверджено План заходів щодо реалізації наших пропозицій. Але згодом з’ясувалось, що посадовці облдержадміністрації не збираються виконувати заходи, що були зазначені у Плані. Тому активісти нашої громадської організації публічно, на громраді при облдержадміністрації, звернулися до губернатора за сприянням. Пройшов час, а чиновники так і не зробили бодай найменшого кроку для того, щоб виконати відповідне розпорядження голови. Це стало причиною письмового звернення до очільника ОДА зі скаргою на бездіяльність посадових осіб Департаментів інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, охорони здоров’я та курортів, регіонального економічного розвитку, фінансів облдержадміністрації, зазначених в Плані, як виконавці окремих заходів», - поінформував В. Дорох.
За його словами, скаргу уповноваженою особою Вінницької ОДА було отримано 23 червня 2014 року. Але жодної відповіді на неї так і не надійшло. «Минули всі терміни, передбачені Законом України «Про звернення громадян», порушено статтю 40 Конституції України, а також статтю 16, 19, 20 Закону України «Про звернення громадян». Для того, щоб захистити своє право на звернення ми і звернулися до Кабінету Міністрів України та Генеральної прокуратури з проханням вплинути на ситуацію та посприяти реалізації своїх конституційних прав», - наголосив В. Дорох.
Як повідомлялось раніше, Хмільницькою районною громадською організацією «ПРАВО» було проведено громадську експертизу діяльності Вінницької ОДА щодо дотримання вимог чинного законодавства України та виконання своїх повноважень Вінницькою обласною державною адміністрацією під час ініціювання та розробки проекту Концепції Державної цільової програми економічного і соціального розвитку курорту державного значення Хмільник на 2014-2018 роки. Експерти працювали впродовж кількох місяців. Пропозиції за результатами проведення громекспертизи було направлено до Вінницької ОДА ще 8 квітня 2013 року. Активісти громадського руху пропонували ОДА створити робочу групу та включити їх та інші громадські об’єднання до написання проекту Концепції.
Із особистої сторінки на Facebook головного випускового Укрінформу у Вінницькій області Наталії Журбенко (причини того, що матеріал не було опубліковано - автор не розголошує)