ГРОМАДСЬКА РАДА РОЗПОЧАЛА СВОЮ РОБОТУ

ГРОМАДСЬКА РАДА РОЗПОЧАЛА СВОЮ РОБОТУ
26.02.2015
13Сьогодні відбулося засідання громадської ради при виконавчому комітеті Хмільницької міської ради, участь у якому, окрім десяти членів консультативно-дорадчого органу взяли участь заступник міського голови С.П’ятківський, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Андрій Барабан, секретар ради Костянтин Коломієць, начальник міського відділу цивільного захисту Валерій Коломійчук, головний архітектор міста Михайло Загниборода, начальник міської служби містобудівного кадастру Олександр Олійник, начальник управління економіки та євроінтеграції Валерій Колосінський, в.о. начальника управління ЖКГ та КВ Віталій Джула, головний бухгалтер цього ж управління Людмила Павленко, завідувач сектору з питань внутрішньої політики міської ради Наталя Мазур, депутат міської ради, голова бюджетної комісії Володимир Шеремета. На розгляд виносилося ряд важливих та актуальних питань.

101_0811

Зокрема, про якість пасажирських перевезень в Хмільнику доповідав Олександр Вознюк, який має неабиякий досвід моніторингу в цій сфері. За його словами якість даних послуг в місті, м’яко кажучи, кульгає. Олександр акцентував увагу на тому, що перевізники, не дотримуючись норм закону, встановлюють граничну кількість перевезення пільговиків – за один рейс вони перевозять лише одну людину такої категорії, а мало би бути необмежено, оскільки держава гарантує компенсацію вартості витрат на пільговиків. Також в ході розгляду даного питання було обговорено підвищення вартості проїзду на міському транспорті. З другого питання щодо підвищення плати на послуги, що надаються населенню КП «Хмільницька ЖЕК» інформував Віталій Дорох та зосередив увагу присутніх на нагальності розроблення міською радою окремого Порядку, згідно з яким громадяни могли б самі обирати потрібні їм послуги або відмовлятися від них. В ході обговорення третього питання порядку денного «Про підвищення плати на водопостачання та водовідведення КП «Хмільникводоканал» виникло чимало дискусій та питань до представників міської влади. Зокрема, йшлося про те, чи є можливість в ході подорожчання цін на дані послуги певний відсоток вартості послуг компенсувати з міського бюджету.

101_0813

Розглянули на засіданні також питання про стан перейменування і найменування вулиць в Хмільнику (інформував голова топонімічної комісії К.Коломієць, головний архітектор М.Загниборода).

Надзвичайно багато питань та найжвавіших дискусій виникло в ході розгляду питання, що стосувалося дій населення в разі виникнення надзвичайних ситуацій та стану і кількості захисних приміщень в місті. Начальник відділу цивільного захисту В.Коломійчук довів до відома присутніх інформацію про заходи, які проводяться в даному напрямку. Загалом – це інформування населення через ЗМІ, виготовлення листівок з переліком першочергових дій в разі виникнення надзвичайних ситуацій. Також він повідомив, що проводилися перевірки підвальних приміщень багатоповерхівок (які і будуть слугувати захисними громадянам в разі небезпеки). З його слів стало відомо, що в місті є 14 протирадіаційних укриття, в яких може сховатися понад 3 тис.осіб, в належному стані знаходиться сім засобів сповіщення, які в разі необхідності подадуть сигнал «Увага всім!».

101_0823

Під час засідання громадської ради було ініційовано проведення засідання «круглого столу» задля обговорення місця встановлення пам’ятника чи пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні. Виконавчому комітету буде запропоновано провести його 20 березня о 15 год.

Останнім розглянули питання «Про делегування представника від громадської ради при виконавчому комітеті Хмільницької міської ради до організаційного комітету по відзначенню 70 річниці з Дня перемоги» - більшістю голосів не делегували нікого. Наступні збори члени громадської ради запланували провести 3 квітня о 17 год. в конференц-залі міської ради.