Громадськість Хмільника виявила бажання долучитися до реалізації Концепції розвитку міста

Громадськість Хмільника виявила бажання долучитися до реалізації Концепції розвитку міста
25.08.2011
Під час круглого столу, який відбувся 15 серпня в Хмільнику, учасники заходу висловили бажання долучитися до реалізації Концепції розвитку міста, а також до розробки Державної програми економічного і соціального розвитку курорту державного значення Хмільника на 2013-2017 роки.

Голова Ради громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох поінформував присутніх про створення робочої групи, яка має представити на розгляд виконавчого комітету Хмільницької міської ради проект Державної програми.


«Незважаючи на те, що до складу курорту, окрім міста Хмільника входить ще 17 населених пункти Хмільницького району, - розповідає Віталій Дорох – до складу робочої групи чомусь увійшли виключно представники міської влади. Жодного представника з району до робочої групи не включено. Також не поталанило й представникам громадськості: в складі робочої групи відсутні представники територіальних громад як міста – так і району…».


Під час заходу було акцентовано увагу на тому, що в Державній програмі економічного і соціального розвитку курорту державного значення Хмільника на 2013-2017 роки мають бути передбачені пріоритети, визначенні Концепцією розвитку міста курорту Хмільник. Саме такий крок стане запорукою розвитку міста Хмільника, як курорту європейського рівня. Таким чином було визнано, що Концепція є ключовим документом, який визначає подальший розвиток територій курорту.


Учасниками круглого столу було підтримано наступні пропозиції:






    1. Рекомендувати міській владі провести консультації з представниками Хмільницької районної ради та Хмільницької райдержадміністрації щодо спільної розробки Державної програми економічного і соціального розвитку курорту державного значення Хмільника на 2013-2017 роки, з внесенням відповідних змін до розпорядження міського голови, яким створено робочу групу;

    2. Ввести до складу робочої групи представників громадськості міста та району;

    3. Ініціювати проведення консультацій з громадськістю міста та району щодо участі в розробці Державної програми економічного і соціального розвитку курорту державного значення Хмільника на 2013-2017 роки, а також щодо подальшої реалізації Концепції розвитку курорту Хмільник, як центру бальнеологічного лікування, радонової терапії та рекреації і туризму на 2007 – 2016 роки, яка була затверджена 21 вересня 2006 року, під час спільного засідання Хмільницької міської та Хмільницької районної рад 5-го скликання.




 

Також під час заходу було узгоджено окремі компоненти методики моніторингу Концепції розвитку курорту Хмільник, як центру бальнеологічного лікування, радонової терапії та рекреації і туризму на 2007 – 2016 роки, який зараз проводиться громадською організацією «ПРАВО».


Зараз організатори опрацьовують пропозиції для того, щоб представити їх на розгляд міської влади.


Обговорення відбулося в рамках круглого столу «Хмільник: вчора, сьогодні, завтра…», в рамках проекту громадської організації «ПРАВО» «Хмільник: до європейського рівня крокуємо разом!!!», що реалізується в партнерстві з Інфоомаційно-рекламною агенцією «Перспектива».


Проект Хмільницької районної громадської організації “ПРАВО” реалізується за фінансової підтримки програми Польська Допомога Міністерства Закордонних Справ Польщі та Фонду ім. Стефана Баторія.


Проект став переможцем конкурсу міні-грантів, оголошеного Одеською обласною організацією ВГО „Комітет виборців України” та Східноєвропейським демократичним центром (Варшава) в рамках Школи громадського моніторингу діяльності місцевих органів влади-2011