ГРОМАДСЬКІСТЬ НАПРАВИЛА ГУБЕРНАТОРУ ВІННИЧЧИНИ НАГАДУВАННЯ

ГРОМАДСЬКІСТЬ НАПРАВИЛА ГУБЕРНАТОРУ ВІННИЧЧИНИ НАГАДУВАННЯ
08.02.2013
vosklicatelniy_znakСаме таку назву мала стаття, яку було розміщено 8 лютого близько 12.00 на Інтернет-ресурсі «Моя Вінниця» за адресою http://www.myvin.com.ua/ua/news/stuff/19086.html. Але, з невідомих нам причин, «протрималася» вона буквально хвилин 15. Можливо й тут сталася якась прикра помилка… Тому ми вирішили все ж таки розмістити її на Громадському форумі Хмільниччини. Отже:

«Громадськість Вінниччини нагадала губернатору Івану Мовчану про необхідність дотримання вимог Постанови про сприяння проведенню громадської експертизи. На думку активістів "третього сектору" Вінницька облдержадміністрація не повністю їх виконала.

Про це журналісту повідомив голова громадської організації "ПРАВО" Віталій Дорох, який 6 лютого направив запит на інформацію голові ВОДА Івану Мовчану.

"До Вінницької облдержадміністрації 18 січня 2013 року громадською організацією «ПРАВО» було надіслано запит щодо сприяння проведенню громадської експертизи. Відповідна Постанови Кабінету Міністрів України визначає, що орган виконавчої влади, після надходження запиту, має видати, у тижневий термін, наказ (розпорядження) про проведення такої експертизи, визначити відповідальних осіб та утворити робочу групу для підготовки необхідних матеріалів. Наказ чи розпорядження мав бути доведений до відома нашої організації. Проте, цього зроблено не було. Більш того, інформацію про надходження нашого запиту навіть не розмістили на веб-сайті Вінницької ОДА", - розповів Віталій Дорох.

Він запевняє, що певен у тому, що сталася якась прикра помилка. Відтак, організація звернулася з запитом на інформацію, в якому просить голову облдержадміністрації таки надати копію наказу чи розпорядження, яке було видано після надходження запиту про проведення громадської експертизи. А також повідомити, де було розміщено інформацію про надходження запиту щодо проведення громадської експертизи та заходи, які були здійснені Вінницькою ОДА, з метою сприяння її проведенню, на офіційному сайті Вінницької облдержадміністрації.

"Заздалегідь дякую Вам за увагу до цього запиту і не сумніваємося, що Ваша компетентна співпраця відповідатиме курсу на реалізацію принципу верховенства права та забезпечення прозорості діяльності органів влади, проголошеному керівництвом нашої держави", - звертається до губернатора громадський діяч».