ГРОМАДСЬКІСТЬ «ЗАБРАКУВАЛА» ПРОЕКТ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ВІННИЧЧИНИ

ГРОМАДСЬКІСТЬ «ЗАБРАКУВАЛА» ПРОЕКТ СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ВІННИЧЧИНИ
28.09.2013
prudiusПредставники інститутів громадянського суспільства, які взяли участь в обговоренні проекту Стратегії розвитку Вінницької області на період до 2020 року, рекомендують Вінницькій обласній раді відтермінувати затвердження цього знакового для розвитку Вінниччини документу.

На думку представників громадськості проект Стратегії розвитку Вінниччини не містить багатьох компонентів, які повинні бути враховані. Зокрема, проект документу не містить критеріїв оцінки реалізації Стратегії, а також в ньому відсутні такі напрямки, як розвиток громадянського суспільства тощо.

Після опрацювання пропозицій та рекомендацій, їх буде надіслано Вінницької облдержадміністрації та обласної ради.

Представники громадськості рекомендують не затверджувати Стратегію розвитку Вінниччини в поточній редакції, а також наполягають на необхідності проведення ще одного громадського обговорення, на яке пропонують запросити розробників Стратегії регіонального розвитку Вінницької області до 2020 року та керівництво Департаменту економіки. Громадські активісти сподіваються, що тоді буде презентовано доопрацьований варіант Стратегії.

strategia