ГРОМАДСЬКИЙ БЮДЖЕТ: ОБГОВОРЮЄМО, ЩОБ ВДОСКОНАЛИТИ – в Хмільнику відбулися консультації з громадськістю

ГРОМАДСЬКИЙ БЮДЖЕТ: ОБГОВОРЮЄМО, ЩОБ ВДОСКОНАЛИТИ – в Хмільнику відбулися консультації з громадськістю
01.02.2020
В Хмільницькій громаді кілька останніх років діє громадський бюджет: члени громади можуть подати свою ініціативу і, якщо вона набере достатню кількість голосів, реалізація такої ініціативи гарантовано буде профінансовано за кошти міського бюджету. Але, за роки існування в нашій громаді громадського бюджету, було виявлено кілька проблемних питань, які потребують обговорення за участі всіх зацікавлених сторін: і громадськості, і представників органів влади.



Саме тому було вирішено провести консультації щодо визначення проблемних питань реалізації громадського бюджету в Хмільницькій громаді. До участі було запрошено авторів проектів, посадових осіб міської ради, а також представників громадськості, які мають намір взяти участь в цьогорічному громадському бюджеті.



На початку заходу учасників було поінформовано про мету проведення консультацій, а також про методи, які буде застосовано під час групової роботи. Після цього учасників було об'єднано в 4 групи, які, під керівництвом модераторів, мали можливість визначити проблемні питання впровадження громадського бюджету, які виникали на різних етапах його впровадження. В якості модераторів виступили експерти громадської організації «ПРАВО» Олена Черній, Володимир Плахотнюк, Тарас Носальський та Тетяна Шевчук. Потім всі напрацювання було презентовано для присутніх.





Протягом наступного тижня всі напрацювання буде проаналізовано та систематизовано експертами громадської організації «ПРАВО» та представлено під час засідання робочої групи з впровадження бюджету участі в Хмільницькій громаді. В подальшому передбачається розробка організаційних заходів, а також розробка відповідних змін та доповнень до Положення про громадський бюджет та його параметрів, що дозволить мінімізувати всі проблемні питання, які виникають під час реалізації бюджету участі в Хмільницькій громаді.



Захід відбувся в рамках реалізації проекту «Створення системи безоплатної правової допомоги в Хмільницькій громаді», який реалізується громадської організації «ПРАВО», в партнерстві з Хмільницькою міською радою та Хмільницьким бюро правової допомоги, за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».