Громадяни зможуть отримати тюнери безкоштовно

Громадяни зможуть отримати тюнери безкоштовно
10.04.2012
Таке стане можливим в рамках Державної програми “Забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення”. 21 березня 2012 року Кабінет Міністрів України затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення населення засобами приймання сигналів цифрового телерадіомовлення.

Відповідно до цього документу, у 2012 році безкоштовно тюнерами будуть забезпечені такі категорії громадян:

  • інваліди першої та другої групи, а також інваліди війни третьої групи;

  • особи, які виховують дитину-інваліда за умови, що дитина проживає разом з ними і не перебуває на повному державному утриманні;

  • особи із малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу згідно із Законом України “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям”;

  • особи, на яких поширюється право на отримання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг протягом опалювального періоду 2011-2012 років.


Громадянини можуть подати заяву (а також необхідні додатки) на отримання тюнера до міського чи районного управління праці та соціального захисту населення до 1 липня 2012 року.

В свою чергу, після всіх необхідних перевірок, територіальні управління праці та соціального захисту населення формують списки та подають їх до Держкомтелерадіо.

Держкомтелерадіо має надіслати тюнери громадянам поштою.

 

Для довідки:

Управління праці та соціального захисту населення зобов’язанні інформувати громадян про можливість забезпечення телетюнерами шляхом розміщення на інформаційних стендах та офіційних веб-сайтах відповідної інформації і зразка заяви.