ГУБЕРНАТОР НЕ ПОДАВАВ КАНДИДАТУРУ АНАТОЛІЯ РЕП’ЯХА ДЛЯ НАГОРОДЖЕННЯ МЕДАЛЛЮ ДО 25 РІЧНИЦІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ

ГУБЕРНАТОР НЕ ПОДАВАВ КАНДИДАТУРУ АНАТОЛІЯ РЕП’ЯХА ДЛЯ НАГОРОДЖЕННЯ МЕДАЛЛЮ ДО 25 РІЧНИЦІ НЕЗАЛЕЖНОСТІ
30.08.2016
thumb_imageВалерій Коровій не подавав кандидатуру Анатолія Реп'яха для нагородження ювілейною медаллю до Дня Незалежності України.

Про це повідомляє інтернет-видання Vlasno.info з посиланням на "33 канал".

Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій в коментарі кореспонденту видання "33 канал" Романові Ковальському заявив, що наразі з'ясовуються обставини появи кандидатури Реп'яха серед списків нагороджених:

  • Я не подавав ці прізвища і їх ми сьогодні не запрошували на урочистості. Ми з'ясовуємо, хто це зробив. Я здогадуюсь, хто за цим стоїть, але мною, як головою ОДА, вони командувати не будуть, — сказав Валерій Коровій.


Нагадуємо, що активісти Хмільника пікетували Вінницьку облдержадміністрацію. Причина – нагородження директора санаторію «Поділля» Анатолія Реп’яха ювілейною медаллю «25 років незалежності України».

Для довідки:

Відповідно до Указу Президента України «Про відзнаку Президента України — ювілейну медаль «25 років незалежності України» висунення кандидатур до відзначення ювілейною медаллю здійснюється відповідно до Порядку представлення до нагородження та вручення державних нагород України, затвердженого Указом Президента України від 19 лютого 2003 року № 138.

В цьому Порядку зазначається, що висунення кандидатур до відзначення державними нагородами здійснюється гласно за місцем роботи осіб, яких представляють до нагородження, у трудових колективах підприємств, установ, організацій незалежно від типу та форми власності.

Після цього документи мають потрапити до суб’єкта, який вповноважений підготувати відповідне клопотання до Кабінету Міністрів України.

В Указі Президента зазначається, що клопотання про відзначення громадян ювілейною медаллю разом із нагородними листами установленого зразка вносяться обласними, Київською міською державними адміністраціями, іншими державними органами (точно не органами місцевого самоврядування).

Після того, як відповідне клопотання надійде до Кабінету Міністрів України, саме останній готує подання щодо нагородження на розгляд Президента України.