ГУБЕРНАТОР ОТРИМАВ ПРОПОЗИЦІЇ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ГРОМАДСЬКОЇ ЕКСПЕРТИЗИ

ГУБЕРНАТОР ОТРИМАВ ПРОПОЗИЦІЇ ЗА РЕЗУЛЬТАТАМИ ГРОМАДСЬКОЇ ЕКСПЕРТИЗИ
05.05.2014
логотип ПРАВОСьогодні, на ім’я голови Вінницької ОДА, було надіслано пропозиції за результатами проведення громадської експертизи реалізації Обласної програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Вінницькій області на 2012-2015 роки.

Громадська експертиза була ініційована громадською організацією «ПРАВО» ще в листопаді 2013 року, але, зважаючи на суспільно-політичну ситуацію в країні та кадрові ротації в облдержадміністрації, пропозиції було надіслано тільки в травні.

До проведення громадської експертизи, в якості експертів, було залучено, окрім експертів громадської організації «ПРАВО», представників 4 громадських об’єднань, а саме:

- Ольгу Бригу – громадська організація «Вінницька епоха»;

- Софію Мельник – Громадський центр «ФОРУМ»;

- Оксану Яцюк – Подільський центр соціальних технологій;

- Михайла Бардина – Подільський центр прав людини.

В рамках громадської експертизи було проаналізовано стан реалізації Обласної програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Вінницькій області на 2012-2015 роки, а також вироблено пропозиції та навіть окремі нормативно-правові акти, які мають покращити ситуацію з реалізацією зазначеної програми.

Зважаючи на важливість окремих отриманих результатів, члени експертної групи, яка здійснювала громадську експертизу дійшли висновку, що є необхідність проведення прес-конференції, під час якої громадськості буде представлено результати проведеної роботи.

«Для того, щоб створити інтригу можна зазначити, - прокоментував ситуації керівник громадської організації «ПРАВО» Віталій Дорох, - що під час громадської експертизи було виявлено цікаву річ: на проведення конкурсу з підтримки проектів громадських організацій в рамках програми виділяється 350 000 гривень щороку, хоча насправді з обласного бюджету на підтримку ініціатив громадських організацій витрачається понад 1 000 000 гривень. А про подробиці – під час прес-конференції».