ІНФОРМАЦІЮ ПРО ВИТРАТИ МІСЬКОГО БЮДЖЕТУ ХМІЛЬНИКА ПУБЛІКУВАТИМУТЬ НА МІСЬКОМУ САЙТІ

ІНФОРМАЦІЮ ПРО ВИТРАТИ МІСЬКОГО БЮДЖЕТУ ХМІЛЬНИКА ПУБЛІКУВАТИМУТЬ НА МІСЬКОМУ САЙТІ
24.12.2017
Нещодавно міський голова Хмільника видав розпорядження, яким встановив, що інформація про витрати коштів міського бюджету публікуватиметься в простій та зрозумілій формі на офіційному сайті міста Хмільника.

Це стане черговим кроком для забезпечення публічності та прозорості бюджетного процесу в місті Хмільнику.

Впровадження такої ініціативи стало наслідком проведення засідання «круглого столу», який відбувся нещодавно в рамках проекту «Міський бюджет: бачу, розумію, контролюю». Під час заходу учасники висловили загальну тезу, що, попри наявність різноманітних ресурсів, таких, як Е-data, Prozorro, 007, YouControl та інших, багато хмільничан не володіють необхідними знаннями та навичками, щоб знайти необхідну інформацію. Тому було вирішено рекомендувати міському голові видати розпорядження, яким буде зобов’язано публікувати щотижневу зведену інформацію про витрати міського бюджету на Офіційному сайті міста Хмільника. Причому така інформація має бути опублікована в простій та зрозумілій формі.

Тепер таке розпорядження є і вже з 1 січня на міському сайті можна буде побачити зведену щотижневу інформацію про витрати міського бюджету.



Ініціативу впроваджено в рамках реалізації проекту «Міський бюджет – бачу, розумію, контролюю», який реалізується Хмільницькою районною громадською організацією «ПРАВО» в рамках програми «Публічні бюджети від А до Я: інформування, активізація та залучення громадянського суспільства», що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Точка зору, відображена у цій публікації чи матеріалі, є винятковою відповідальністю Хмільницької районної громадської організації «ПРАВО» і може не співпадати з точкою зору Фонду Східна Європа, ПАУСІ і/або Європейського Союзу.

Партнерами в реалізації проекту виступають Центр аналізу місцевої політики, міськрайонна газета «Життєві обрії» та виконавчий комітет Хмільницької міської ради.