ІНСТРУМЕНТИ ЕЛЕКТРОННОЇ ДЕМОКРАТІЇ В ДІЯЛЬНОСТІ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ – відбувся тренінг для представників громадськості

ІНСТРУМЕНТИ ЕЛЕКТРОННОЇ ДЕМОКРАТІЇ В ДІЯЛЬНОСТІ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ – відбувся тренінг для представників громадськості
04.10.2021
Цими вихідними в рамках проєкту «Розвиток інструментів civic tech в Хмiльницькiй громаді» відбувся черговий тренінг щодо інструментів електронної демократії. Цього разу до участі було запрошено представників громадських організацій Хмільницької громади.

Під час навчання учасники та учасниці ознайомилися з формами участі громадськості в процесах прийняття рішень. Більш детально було розглянуто інструменти електронної демократії: Електронні петиції, Електронні звернення, Електронні консультації, а також Громадський бюджет та сервіс «Відкрите місто».



Під час навчання учасники та учасниці отримали практичну допомогу в реєстрації на Єдиній платформі електронної демократії E-DEM, а також мали можливість долучитися до збору підписів під петицією, адресованою до Хмільницької міської ради щодо створення в Хмільницькій громаді Центру громадської активності.

Варто зазначити, що це вже друга група з 20 осіб, які пройшли навчання. Планується провести навчання ще двох груп.



Захід відбувся в межах реалізації проєкту «Розвиток інструментів civic tech в Хмiльницькiй громаді», що виконується громадською організацією «ПРАВО» в партнерстві з Хмільницькою міською радою, Центром аналізу місцевої політики та Хмільницьким бюро правової допомоги у межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Детальніше про проєкт читайте за посиланнямhttps://cutt.ly/GjWxA5C