ІНСТРУМЕНТИ ЕЛЕКТРОННОЇ ДЕМОКРАТІЇ: В ХМІЛЬНИКУ ВІДБУВСЯ ТРЕНІНГ ДЛЯ ОСВІТЯН ГРОМАДИ

ІНСТРУМЕНТИ ЕЛЕКТРОННОЇ ДЕМОКРАТІЇ: В ХМІЛЬНИКУ ВІДБУВСЯ ТРЕНІНГ ДЛЯ ОСВІТЯН ГРОМАДИ
27.09.2021
23-24 вересня, в Хмільнику, відбувся дводенний тренінг в межах проєкту «Розвиток інструментів «civic tech» в Хмiльницькiй громаді». Участь у заході взяли освітяни громади.

Перший день навчальної програми передбачав ознайомлення учасників та учасниць з основними результатами реформи місцевого самоврядування, зокрема, що стосується Хмільницької міської територіальної громади, а також ознайомлення з формами участі громадськості в процесах прийняття рішень. Більш детально було розглянуто інструменти електронної демократії: Електронні петиції, Електронні звернення, Електронні консультації, а також Громадський бюджет та сервіс “Відкрите місто”.



Другий день навчання мав практичне спрямування: учасники та учасниці отримали практичну допомогу в реєстрації на Єдиній платформі електронної демократії E-DEM, а також мали можливість долучитися до збору підписів під петицією, адресованою до Хмільницької міської ради.

Варто зазначити, що це перша група з 20 осіб, які пройшли навчання - планується провести навчання ще трьох груп, формування яких майже завершилося.

Захід відбувся в межах реалізації проєкту «Розвиток інструментів «civic tech» в Хмiльницькiй громаді», що виконується громадською організацією «ПРАВО» в партнерстві з Хмільницькою міською радою, Центром аналізу місцевої політики та Хмільницьким бюро правової допомоги у межах проєкту «3D Project: Розвиток попри перешкоди. Стійке громадянське суспільство в часи пандемії та в майбутньому», що виконується Фондом Східна Європа за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Детальніше про проєкт читайте за посиланнямhttps://cutt.ly/GjWxA5C