«ХМІЛЬНИК МОЖЕ СУТТЄВО ВТРАТИТИ, ЯК КУРОРТ ДЕРЖАВНОГО ЗНАЧЕННЯ»…

«ХМІЛЬНИК МОЖЕ СУТТЄВО ВТРАТИТИ, ЯК КУРОРТ ДЕРЖАВНОГО ЗНАЧЕННЯ»…
25.05.2015
10961825_1641972702699877_1139088229_nПро це зазначив депутат міської ради, голова бюджетної комісії Володимир Шеремета після ознайомлення з проектом перспективного плану формування громад Вінницької області.

Зокрема, він зазначив:

«Сьогодні відбулося засідання постійної комісії Вінницької обласної ради, під час якого розглядався проект Перспективного плану формування територіальних громад області. На превеликий жаль, обласна влада не хоче дослухатися до пропозицій Хмільницької міської ради та вимог Методики, яку затверджено постановою Кабінету Міністрів України. В проекті Перспективного плану зазначається, що в Хмільницькому районі може бути створено аж 4 спроможні об’єднанні громади: Хмільницька, Жданівська, Великомитницька та Уланівська».

Слайд26

На думку Володимира Миколайовича такий стан речей може досить негативно вплинути на розвиток Хмільника, як курорту Державного значення.

«Територія курорту, а це місто Хмільник і 17 населених пункти району, буде розірвана між трьома громадами. І зрозуміло, що ні. Жданівська громада, на території якої знаходиться Війтівецьке родовище торф’яних грязей, ні Великомитницька не мають потенціалу, щоб ефективно впливати на розвиток курортних територій, а роблять ставку виключно на розвиток сільського господарства», - зазначив Володимир Шеремета.

Це, на думку Володимира Миколайовича, суттєво вплине на подальший розвиток курорту, адже, наприклад, розробка Війтівецького родовища торф’яних грязей могло б стати значним чинником розвитку курорту.

Варто нагадати, що свого часу депутати Хмільницької міської ради, під час позачергової сесії, напрацювали пропозицію для проекту Перспективного плану формування територіальних громад. На думку хмільницьких депутатів в Хмільницькому районі має бути створено лише 2 територіальні громади. За таких умов можна буде забезпечити збалансований розвиток курортної галузі.

Хмільницька громада