Хмільник патрулюватиме «Ягуар»?

Хмільник патрулюватиме «Ягуар»?
19.12.2011
Така інформація з’явилася на міському сайті, як відповідь на питання, поставлене під час звіту міського голови.

У відповідь на питання міському голові «Як плануєте контролювати правопорядок на вулицях міста ввечері та вночі?», було сказане наступне:

«Існує домовленість з керівництвом Міністерства внутрішніх справ України і з керівником військової частини «Ягуар» (м. Калинівка) про надання послуг нашому місту. Щодо охорони громадського порядку, починаючи з грудня 2011 р. або з січня 2012 р., вулиці Хмільника почнуть патрулювати 20 осіб з 24.00 год. 2 рази на місяць, у т.ч. будуть відслідковувати, де вживають наркотики, та з’ясовувати, хто за цим стоїть».

Для довідки:

З метою посилення боротьби зі злочинністю 1994 року у складі внутрішніх військ було сформовано три полки спеціального призначення: "Барс" (м. Київ), "Ягуар" (м. Калинівка, Вінницька обл.), "Гепард" (м. Запоріжжя). Відповідно до наказу МВС України від 19 травня 2004 року № 537 одну з частин оперативного призначення – 37-й окремий батальйон ВВ було передислоковано з Павлограду до селища Краснокам’янка (Автономна Республіка Крим) і переформовано у 47-й полк спеціального призначення, що згодом отримав назву "Тигр".

Склад

"Барс" - бригада ВВ, до якої входить (на правах батальйонна) "Омега" (в/ч 3027);
"Гепард" (в/ч 3029) та "Ягуар" (в/ч 3028) - полки (ротного складу);
"Тигр" - полк (в/ч 4125).

"Тигр" та "Барс" - підпорядковуються ТрК (Територіальне командування), а решта - безпосередньо ГУВВ (Головне управління внутрішніх військ).

Завдання «кошачих» спецпідрозділів – забезпечення правопорядку серед студентів-протестувальників, футбольних хуліганів та учасників масових заходів.