Хмільник проти двомовності

Хмільник проти двомовності
14.06.2012
Хмільницька міська рада підтримала звернення групи хмільницьких депутатів до Верховної Ради України щодо мовного питання. На розгляд позачергової сесії міської ради, яка відбулася 14 червня, було винесене всього одне питання: «Про звернення щодо зняття з розгляду законопроекту №9073 «Про засади державної мовної політики».

Після обговорення та внесення коректив в проект рішення, воно було прийнято одноголосно.

Сам текст звернення ми оприлюднимо для обговорення після його розміщення на Офіційному сайті міста Хмільника.

Нагадуємо, що 5 червня Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект «Про засади державної мовної політики» (№9073), підготовлений В. Колесніченком та С. Ківаловим. У пояснювальній записці, зокрема, зазначається, що в разі ухвалення законопроекту російська мова стане регіональною в 13 адміністративно-територіальних одиницях України (з 27-ми).

Ухвалення законопроекту в першому читанні супроводжували акції протесту біля ВР та масові бійки міліції та опонентів відповідної законотворчої пропозиції.

За цим посиланням можна ознайомитися з оцінкою законопроекту «Про засади державної мовної політики» (№9073), його кореляція з Європейською хартією регіональних мов або меншин