ХМІЛЬНИК СТАВ НАЙДЕМОКРАТИЧНІШИМ МІСТОМ ЗА ВЕРСІЄЮ ПРОЕКТУ ПРОМІС – сьогодні було оприлюднено результати дослідження в 16 містах

ХМІЛЬНИК СТАВ НАЙДЕМОКРАТИЧНІШИМ МІСТОМ ЗА ВЕРСІЄЮ ПРОЕКТУ ПРОМІС – сьогодні було оприлюднено результати дослідження в 16 містах
07.10.2020
За результатами моніторингу якості місцевої демократії Хмільник став лідером у рейтингу демократичності міст-партнерів Проекту ПРОМІС. Інформацію про це було сьогодні оприлюднено під час засідання «круглого столу», який відбувся онлайн, за участі посадовців органів місцевого самоврядування, представників проекту ПРОМІС та українських та міжнародних експертів.

Під час засідання було презентовано та обговорено результати оцінювання інструментів місцевої демократії у 16-ти містах-партнерах Проекту ПРОМІС, а саме:

Вінницька область: Вінниця, Ладижин, Хмільник, Жмеринка;

Запорізька область: Запоріжжя, Мелітополь, Енергодар, Бердянськ;

Івано-Франківська область: Івано-Франківськ, Яремче, Долина, Коломия;

Полтавська область: Полтава, Миргород, Кременчук, Горішні Плавні.

Хмільник виявився кращим серед всіх вищезазначених міст:


Експертне дослідження презентували Максим Лациба – керівник Програми розвитку громадянського суспільства Українського національного центру політичних досліджень та Максим Лукінюк – провідний експерт з питань громадської участі Українського національного центру політичних досліджень.

Для довідки:

Впродовж листопада-грудня 2019 року експерти Проекту ПРОМІС проводили моніторинг правового регулювання інструментів місцевої демократії в органах місцевого самоврядування 16 міст-партнерів Проекту.

Відповідно до методики Проекту ПРОМІС здійснено аналіз правового регулювання 22 інструментів місцевої демократії за 190 індикаторами. Загалом було проаналізовано близько 1541 рішень ОМС 16 міст, які стосувалися регулювання механізмів залучення мешканців до розробки та ухвалення рішень ОМС, прозорості їхньої діяльності, а також підзвітності посадових осіб місцевого самоврядування. Під час дослідження аналізу підлягали рішення, надані міськими радами, та інформація, розміщена на офіційних сайтах рад.

Повний текст звіту за результатами моніторингу можна скачати ТУТ