ХМІЛЬНИК ВІДВІДАВ ПРЕДСТАВНИК КОРПУСУ МИРУ США РОМАН ОЛЕКСЕНКО

ХМІЛЬНИК ВІДВІДАВ ПРЕДСТАВНИК КОРПУСУ МИРУ США РОМАН ОЛЕКСЕНКО
06.03.2019
Сьогодні, в районній бібліотеці для дорослих, відбулася зустріч експертів громадської організації «ПРАВО», представників бібліотеки, міської ради та громадської організації «Спільний шлях» з керівником проекту «Розвиток громад» Корпусу Миру США Роман Олексенко.

[caption id="attachment_30123" align="alignnone" width="640"] bdr[/caption]

Під час зустрічі пан Роман презентував діяльність Корпусу Миру, зокрема, програми «Розвиток громад», акцентувавши увагу на особливостях запрошення волонтерів Корпусу Миру в громаду, визначення його обов’язків та планування діяльності.

[caption id="attachment_30124" align="alignnone" width="640"] bdr[/caption]

Експерти громадської організації «ПРАВО» розповіли про власні плани спільної роботи з Корпусом Миру, а також розповіли про наміри запросити до Хмільника волонтера з Америки.

Варто зазначити, що в січні цього року громадська організація «ПРАВО» подала заявку на запрошення волонтера Корпусу Миру США. Партнерами організації в цій ініціативі виступили виконавчий комітет Хмільницької міської ради, районна бібліотека для дорослих, а також громадські організації «Спільний шлях» та «Спілка учасників АТО».

Для довідки:

Корпус Миру – урядове агентство США, покликання якого офіційно формулюється як зміцнення миру та дружби між народами світу.

Започатковане у 1960 році закликом сенатора Джона Кеннеді до студентів Мічиганського університету служити своїй країні та сприяти зміцненню миру у світі, живучи та працюючи серед громадян інших країн.

Конгрес США 22 вересня 1961 року ухвалив Закон про Корпус Миру.

Корпус Миру США в Україні засновано у 1992, коли Президент України Леонід Кравчук та президент США Джордж Буш підписали двосторонню угоду про започаткування Корпусу в Україні.

Місія Корпусу Миру в Україні міститься у трьох простих цілях:

  • допомагати громадянам України шляхом надання компетентних спеціалістів для задоволення існуючих потреб у технічній кваліфікації

  • сприяти кращому розумінню американців українцями

  • сприяти кращому розумінню українців з боку американців