Хмільник відвідав регіональний менеджер Корпусу Миру

Хмільник відвідав регіональний менеджер Корпусу Миру
01.04.2010
31 березня 2010 року до Хмільника завітав регіональний менеджер Американського Корпусу Миру Наталя Пономарчук з метою визначення спроможності Хмільницької громади прийняти в себе волонтера Корпусу Миру…

В ході зустрічі, яка відбулася за участь міського голови Володимира Мельничука, Голови Ради громадської організації «ПРАВО» Віталія Дороха, начальника управління євроінтеграції та економічного розвитку Анатолія Мороза та першого заступника міського голови, секретаря міської ради Миколи Підболячного, було визначено головні пріоритети роботи волонтера Корпусу Миру в нашій громаді.

  • Під час обговорення було проаналізовано головні завдання, які можна буде вирішити за активної участі гостя з Америки. А саме:
    Розвиток громадської активності серед членів громади;

  • Підтримка та реалізація молодіжних ініціатив через співпрацю громади та органів місцевого самоврядування;

  • Допомога у складанні плану розвитку території, пошук ресурсів та ефективне їх використання;

  • Планування та втілення планів у розрізі розвитку туристичного потенціалу міста-курорту;

  • Реалізація освітніх програм у сфері розвитку малого підприємництва в місті;

  • Підтримка та реалізація молодіжних ініціатив та розвиток активності в молодіжному середовищі;

  • Вивчення англійської мови на розмовному рівні та для ділового спілкування;


Це, звичайно, не остаточний перелік всіх завдань, які допоміг би вирішити волонтер Корпусу Миру. Сам список буде коригуватися; до нього будуть, за необхідності, вноситися нові пріоритети.

Візит регіонального менеджера відбувся в рамках «другого кола» відбору громад для перебування в них добровольця Американського Корпусу Миру. В цьому році, громадська організація «ПРАВО» виступила ініціатором щодо запрошення до нашої громади гостя з Америки.

Перший етап конкурсного відбору полягав в підготовці заявок організаціями, які бажають прийняти волонтера, другий – моніторинговий візит регіонального експерта. Третій етап – власне остаточний відбір організацій, які протягом двох років прийматимуть в себе в громаді добровольця.

Цьогорічна програма Американського Корпусу Миру передбачає, що волонтер має бути спеціалістом з розвитку громад. Отож будемо сподіватися на позитивне рішення конкурсної комісії, яке дозволить волонтеру завітати до нашої громади.